Baluken, partisinin Bursa İl Örgütü binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ve bölgesinin çok sancılı, yakıcı bir süreçten geçtiğini söyledi.

Her gün anaların ağladığı çok ağır bir tablo bulunduğunu belirten Baluken, şöyle devam etti:

"Bu operasyonel sürecin bir an önce durması gerekiyor. Askeri operasyonların devreden çıkması, HDP'yi sindirmeye yönelik siyasi operasyonların bir an önce durdurulması, çözüm ve müzakere masasına geri dönülerek eksik kalan müzakere mekanizmalarının hızla tamamlanmasıyla kalıcı barış doğrultusunda birtakım somut adımların bir an önce devreye konulması gerekiyor. Daha önce çift taraflı yaptığımız çağrılara KCK ve PKK yönetimi cevap vermiştir. Çatışmasızlığa, ateşkese hazır olduklarını, bunun için operasyonların durması ve müzakerelere geri dönülmesi gerektiğini açık bir şekilde ifade etmişlerdir. Bu operasyonların durması ve müzakere masasına tekrar dönülmesi, bütün ülkemiz ve bütün halklarımızın demokratik geleceği açısından son derece önemlidir."

Baluken, Dolmabahçe'de 28 Şubat'ta yapılan toplantı sonrası somut adımların atılmadığını ifade ederek, bunların gerçekleştirilmesi halinde, "terör örgütü PKK da mart ayında silah bırakacaktı" iddiasında bulundu.

Editör: TE Bilisim