Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde HDP projesinin test edilme imkanı yakaladıklarını belirterek, seçimlere parti olarak girecekleri mesajı verdi.

Demirtaş, bugün HDP İl Başkanları toplantısında konuştu. IŞİD’in sadece HDP'nin savunduğu projeleri hayata geçirmeyi başaran yerlere giremediğini belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

“Belki Türkiye'de benzeri bir terör anlayışı ile yoğun faaliyet yürütmüyor ama IŞİD'in siyasi anlayışları Türkiye'de vardır. Bunlardan biri de iktidardadır mezhepçi tekçi anlayış AKP'nin anlayışıdır. Ve Türkiye açısından tehdittir. CHP'de IŞİD'in başka bir versiyonudur. Mezhepçi ve tekçidir.”

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde HDP projesinin test edilme imkanı yakaladıklarını kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti:

"AKP bizim başarımızdan korktu ve barajı düşürmeye yanaşmayacak. Şimdiye kadar bize karşı kurulan anti - demokratik darbeci zihniyetin yansıması olan barajlara karşı bağımsız adaylar ve benzeri yöntemlerle seçimlere girdik. Ama artık bu seçimlerde bu darbeci baraj sistemini yıkmamız lazım. Seçimlere parti olarak girmeyi amaçlıyoruz.”

Türkiye’de yüzde 10 seçim barajı uygulanıyor. Anayasa’ya göre partilerin parlamentoda temsil edilebilmesi için yüzde 10’un üzerinde oy alması gerekiyor. HDP çizgisinden gelen partiler barajı geçemediği için seçimlere bağımsız adaylarla giriyordu. Barajın kaldırılması için HDP’nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi’nin kanun teklifleri bulunuyor.

Editör: TE Bilisim