Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanlığı, 3 Ocak 2015’te yapılacak ve Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın da katılacağı kongreye hazırlanıyor. Kongreye katılımın güçlü olması nedeniyle yüz bin bildiri dağıtılacak. 3 Ocak Cumartesi günü yapılacak HDP Van İl Kongresine ilişkin yapılan basın toplantısına HDP PM Üyesi Mustafa Avcı, HDP Van İl Başkanı Harun Okay ve HDP İl Yöneticisi Kezban Avşin katıldı. HDP İl binasında yapılan basın toplantısında konuşan HDP Van İl Başkanı Harun Okay, Kürt halkının önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

OKAY: PARTİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

2015’te yapılacak olan genel seçimler için partilerinin önemli bir rol aldığını belirten Okay şunları kaydetti: “Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan Kobanê direnişi (kaderi değişmiş olsa da) devam ediyor. Bir yandan çözüm süreci tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. Bir yandan siyasi soykırım operasyonları hız kesmeden sürüyor. Diğer yandan 2015 genel seçimleri gündemleşmiş durumdadır. Partimiz HDP, bu süreçlerin tümünde önemli rol almış ve misyonunu oynamaya devam ediyor. Bizler hem siyasi süreci ve gelişmeleri takip ettik, hem de partimizin ezilen toplumsal kesimler için ne anlam ifade ettiğinin bilinciyle hareket ederek çalışmalarımızı sürdürdük/sürdürüyoruz. Ve yine partimizin güncel sorunlara ilişkin görev ve sorumluluğunu yerine getirmeye çalışırken aynı zamanda partimizi örgütleyerek geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.”

“BEKLENTİLERE CEVAP OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Partilerinin toplumsal tüm kesimlerin adresi olduğunu söyleyen Okay ayrıca HDP’nin barışın sağlanması için bir teminat olduğuna vurgu yaptı. Okay, “Partimiz, sistemden zarar görmüş ya da mevcut sistem içinde sorunlarına çözüm arayıp da bulamamış toplumsal tüm kesimlerin adresidir. Partimiz kapsamlı bir şekilde toplumsal tüm sorunları tespit ederek çözüm sunabilen bir programa sahiptir. Ve yine partimiz, demokrasinin kurumlaşması, özgürlüklerin hakim kılınması ve kalıcı barışın sağlanması için teminattır. Bu anlamıyla bir siyasi parti programından çok bir toplumsal proje olarak kavradıkça ilgi topluyor, kabul görüyor ve büyüyerek umut haline geliyor. Bizler de bir yandan bu toplumsal umudu büyütmeye çalışırken, diğer yandan toplumsal beklentilere cevap olmayı görev biliyor ve çalışıyoruz.” Dedi.

OKAY: GİRİLMEDİK MAHALLE BIRAKMADIK

Halkla birlikte partilerini tartıştıklarını bunun yanı sıra toplumsal olayları görüştüklerini de aktaran Okay şöyle devam etti: “Bunun içindir ki kongreler sürecimizi sadece parti il ve ilçe yönetimlerini açığa çıkaran bir süreç olarak görmedik/görüyoruz. Komplike bir perspektifle süreci götürmeye çalışıyoruz. 10 Eylül 2014 tarihinde başlattığımız kongre sürecimiz boyunca yoğun bir şekilde halk toplantıları aldık. Esnaf ziyaretlerinde bulunduk STÖ, DKÖ ve Emek örgütlerini ziyaret ettik. Girilmedik mahalle ve köy bırakmadık. Toplamda 100 bin civarında insanımızla yüz yüze gelmeyi başardık. Halkımızla Kobanê direnişini, çözüm sürecini, Partimiz HDP’yi tartıştık. Önümüzdeki sürece ilişkin görev ve sorumluluklarımızın neler olabileceğini halkımızla birlikte programa dönüştürmeye çalıştık.”

OKAY YAPILAN HAZIRLIKLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kongreye rutin bir şekilde yaklaşmadıklarını dile getiren Okay, ayrıca kongre için yapılan hazırlıkları söyledi. Başkan Okay, “Tüm bu hazırlıklar üzerine ve belirttiğimiz perspektifle Van İl Kongremizi yapıyoruz. Serhat bölgesinin genel ve Van ilimizin özel durumunu dikkate aldığımızda, kongremiz daha da önem kazanıyor. Bundan dolayıdır ki kongremize herhangi bir ilin rutin kongresi gibi yaklaşmadık. Kongremize büyük hazırlandık. Bir genel kongre/bir miting formatıyla hazırlanıyoruz. 100 bin bildiri bastık, dağıtılıyor. Yoğun bir şekilde sokak pankartları hazırlandı, asıldı. Reklam panoları donatıldı. Her ilçemiz birer anons aracıyla kongre duyurusunu yapmaya çalışıyor. İç mekân afişleri hazırlandı belli noktalara asıldı. Mahallelerde halk toplantıları alınıyor, esnaf ziyaretleri yapılıyor. Hazırlıklarımız son aşamaya gelmiş bulunuyor.” Dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ KONGREYE KATILACAK

Kongreye HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra birçok katılımcının davet edildiğini ve katılacağını söyleyen Okay şu sözlere yer verdi: “Kongremize eş genel başkanımızı katılıyor. Eş genel başkanımıza eşlik etmek üzere TBMM grubumuzun birçok üyesi ilimizde bulunacak. Bölge düzeyinde Büyükşehir il/ilçe belediye eş başkanlarımız hazır bulunacaklar. Ulusal basının önde gelen temsilcileri ve yerel basınımızın yorulmaz emekçileri davetlidir. Rojava devriminin öncü güçlerinden bir heyet davetlidir. Bölge düzeyinde partimizin il/ilçe eş başkanları ve yönetim kurulları davetlidir. Sanat dünyasının tanınmış şahsiyetleri davetlidir. DTK eş başkanları ve HDK’nin sözcüleri davet edildi. Ve yine HDK bileşenlerinin merkezi düzeydeki temsilcileri davet edildi. İnsan Hakları Kuruluşlarının merkezi ve yerel düzeydeki temsilcileri davet edildi. Ve tabi ki Van genelinde 500 civarında kurum, kuruluş temsilcileri ve kanaat önderleri davet edildi.”

OKAY: TUNÇ KONGREDE SAHNE ALACAK

Ferhat Tunç’un yanı sıra birçok sanatçının da kongrede sahne alacağını vurgulayan Okay, “3 Ocak 2015 tarihinde Organize Sanayi alanında bulunan Fuar Merkezi salonunda yapılacak olan kongremize hozan Comert, Ferhat tunç, Pınar Aydınlar ve MKM’den bir müzik grubu sahne alacaklardır. Kongremizin barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Şimdiden emeği geçen tüm bireylere ve katkısı olan kurum, kuruluş temsilcilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Görkemli geçeceğine inandığımız kongremize tüm halkımız davet ediyoruz. Kongre günü halkımızın kongre salonuna rahat geliş gidişi için her türlü tedbir alınmıştır. Şehrin birçok noktasında araçlar kaldırılacaktır.” Sözlerine yer verdi.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim