ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNANÖZ - HDP milletvekilleri tarafından geçen hafta Diyarbakır'da başlatılan “Vicdan ve Adalet Nöbeti”nin 3’üncüsü Van’da başlıyor.

 

Van’da HDP'nin "Vicdan ve Adalet Nöbeti" adını verdiği protesto gösterisi bugün Musa Anter Parkında başlıyor. Musa Anter Parkında başlayacak olan nöbete Osman Baydemir ve HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemakbay’ın yanı sıra Van ve Hakkâri milletvekilleri katılacak. HDP’nin nöbeti 7 gün sürecek. 7’inci günün ardından nöbete İzmir’de devam edilecek.

 

Van’da başlayacak olan nöbete ilişkin HDP binasında basın toplantısı düzenlendi. basın toplantısına, HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkan Vekili Çetin Ergin, HDP PM Üyesi Zelal Karakaya, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan katıldı.

 

SAAT 12.30’DA NÖBET BAŞLIYOR

Basın toplantısında kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP olarak bugüne kadar hem mecliste, hem de halk içinde düzenledikleri etkinliklerle mücadele yürüttüklerini söyledi. Botan, “Bildiğiniz gibi Diyarbakır ve İstanbul’da yapılan Vicdan ve Adalet Nöbeti Van’da başlayacak. 20 Temmuz darbesinin yarattığı ortama karşı mücadele yürüttük. Bütün engellemeler ve anti demokratik uygulamalara rağmen toplumsal adaletin herkes için tecelli edeceği inancıyla saat 12.30’da Van’da Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay, parti Sözcümüz Osman Baydemir ve 12 milletvekili arkadaşımızla birlikte Musa Anter Parkında Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni başlatıyoruz. Aydın, Yazar, STK, gazeteci tüm duyarlı kesimleri ve halkımızı eyleme bekliyoruz. Bu konuda hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Milletvekilimiz ve katılımcılarımızı saat 11.00’da HDP İl binamıza bekliyoruz. İl binamızda toplanan heyet 12.30’da Musa Anter parkında grup toplantısını gerçekleştirecek ve ardından Vicdan ve Adalet Nöbetimiz başlayacak. Vicdan ve Adalet Nöbetimiz 7 gün sürecektir. Bu sürece halkımızın, STK’ların, kanaat önderleri ve tüm Serhat halkına göstermiş oldukları ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. Biz herkes için Adalet istiyoruz. Adalet talebimiz 80 milyonun talebidir.” Diye konuştu.

 

“HALKI NÖBETİMİZE DAVET EDİYORUZ”

Botan’ın ardından söz alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise şunları söyledi: “Diyarbakır ve İstanbul’da gerçekleştirdikleri Vicdan ve Adalet Nöbetlerine halklarımız büyük bir destek sundu. Yarın Van’da da aynı sürecin başlayacak. Şu anda yaşanan adaletsizliktir. Adaletsizlikte vicdansızlığı yaratır. Dolayısıyla 80 milyonun mağdur edilmesine karşı Vicdan ve Adalet Nöbeti başlattık. Her ne kadar hükümet bunu engellemeye çalışsa da vicdan sahibi insanlara büyük görev düşüyor. Bu anlam da Van halkını da nöbetimize davet ediyoruz.” 

Editör: TE Bilisim