Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Duyar, referandumda evet kararı aldıklarını belirterek, “Biz evet tercihimizi ilan ettik. Tabanımız başta olmak üzere insanlarımızı bu konuda bilgilendirmeye çalıştık. İnsanlarımızın sandığa gitmesini ve tercihlerini evetten yana yapmalarını istiyoruz.” Dedi.

 

Hüda-Par Van İl Başkanlığında sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Duyar, neden evetten yana tercih kullandıklarını, referandum sürecinde yaptıkları çalışmaları, 18 maddeden beklentileri ve neden saha çalışmaları yerine toplantı ve bilgilendirme yolunu tercih ettiklerini anlattı.

 

Referandum sürecinin başlamasından kısa bir süre sonra parti olarak tercihlerini evetten yana açıkladıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Duyar, “Bizler parti olarak bir konuda kurumsal kararımızı verdiğimiz zaman mümkün oldukça insanımıza ve halkımıza faydalı olandan yana tavır takınmaktayız. Netice itibarıyla evet tercihini verdiğimiz zaman da yine doğruya doğru, yanlışa yanlış, prensibimiz gereği bunun daha hayırlı olacağına kanaat getirdik” dedi.

 

Anayasa değişikliğinden beklentilerini anlatan Duyar, “18 maddelik değişiklik bizim beklentilerimiz veya toplumdaki ihtiyaç ve beklentilerin hepsine cevap veriyor mu? Elbette hayır. Ama şu var; mevcut yasalar 1980 askeri darbesinin ürünü olan yasalardır. Dolayısıyla bu topluma uymayan, bu toplumun ihtiyaç ve beklentilerinden uzak, adeta toplumu bir bedene benzetirsek, bunu da bir gömleğe benzetecek olursak, bu bedene uymayan bir gömlektir. Bu gömleğin değiştirilmesini bizler hep söyledik. Burada bu vesayet rejimine dokunulması, askeri darbelerin ürünü olan bu yasalara dokunulmuş olması ve bundan sonraki değişikliklere zemin hazırlaması bakımından elbette ki önemlidir. Bu açıdan biz bunun faydalı olacağına inandık. Fakat bizler yasaların tamamıyla gözden geçirilmesi, sadece bunlarla yetinilmemesi gerektiğine inanıyor ve bu yolda atılan bir adım olmasından 18 maddelik değişikliği önemli buluyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BU YÖNTEMİN DAHA UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK”

Neden saha çalışmaları yerine toplantı ve bilgilendirme yolunu tercih ettiklerini anlatan Duyar, şöyle devam etti: “Bizler kararımızı ilan ettiğimizde de bu süreçte sahaya aktif olarak inip, etkinlikler düzenlemek ve kitlesel programlar düzenlemek şeklinde değil de başta tabanımız olmak üzere gittiğimiz yerlerde bulunduğumuz ortamlarda insanlarımıza neden ‘evet’ dediğimizi izah etme şekliyle bir tavır takındık. Dolayısıyla sahada aktif bir şekilde etkinlik yapmaktan ziyade bulunduğumuz ortamda bunları anlatma ve insanlarımızı bilgilendirme yolunu tercih ettik. Bunun da içinde bulunduğumuz şartlar ve ortam açısında daha uygun olduğunu düşündük.”

 

Hüda-Par tabanına çağrıda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Duyar, “Biz evet tercihimizi ilan ettik. Tabanımız başta olmak üzere insanlarımızı bu konuda bilgilendirmeye çalıştık. İnsanlarımızın sandığa gitmelerini ve tercihlerini evetten yana yapmalarını istiyoruz. İnşallah bunun daha hayırlı olacağına, insanımıza ve memleketimize daha faydalı olacağına inanıyoruz. Çünkü toplumumuza bu gölek uymuyor. Bu gömleğin değiştirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim