ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ-  Van’ın tanınan siyasetçilerinden ve iş adamlarından Burhan İnan, AK Parti İpekyolu ilçe başkanlığı için müracaat başvurusunu yaptı. Van’ın en çok öne çıkan siyasetçilerinden birisi olan İnan, ailesinin onlarca yıl ikamet ettiği, babası Şükrü İnan’ın 40 yılı aşkındır İpekyolu ilçesinin en merkezi mahallesi olan Şerefiye’nin muhtarlığını yaptığı İpekyolu adaylığı ile dikkatleri üzerine çekti. Halihazırda İpekyolu ilçe yönetimindeyken istifa edip İpekyolu belediye başkanlığı için başvuru yapan İnan, bu ilçe için de en çok öne çıkan isimlerden birisi olarak görünüyor.

 

ÇALIŞKAN VE DİNAMİK!

 

AK Parti’nin İpekyolu ilçe başkan adayları arasında siyasi kariyeri en parlak isimlerden birisi olarak görülen İnan, daha genç yaşta adından söz ettiren Vanlılar’dan. Hem ailesel hem de şahsi anlamda tanınan bir isim olan İnan, iş dünyasında da başarılı bir isim olarak dikkat çekiyor. Daha genç yaşta Anavatan Partisi’nde siyasete başlayan İnan, hem Van hem Ankara’da siyasetin önemli isimleri ile yakın çalışma mesaisi yapması ile dikkat çekerken gösterişten uzak duran ve Van’ı ve kentin sosyolojisini en iyi bilen siyasetçilerden birisi olarak görülüyor. Gösterişten uzak duran ve kente dair tüm sosyal çalışmalarda yer alması ile dikkatleri üzerine çeken İnan, AK Parti’nin bir çok kademesinde görev alarak şimdiye kadar verilen tüm görevleri de layıkıyla yerine getirilmesi ile biliniyor.

 

EN İYİ BİLDİĞİMİZ İNSANLARA EN İYİ HİZMETİ ULAŞTIRMAK İÇİN ADAYIM

 

Adaylık sürecinin dikkat çeken ismi olan İnan, aday adaylığı sürecini de hızlı bir şekilde götürürken, yoğun siyasi koşuşturması arasında adaylığı ile ilgili olarak Şehrivan’da da değerlendirmelerde bulundu. İpekyolu ilçesi adaylığı ile ilgili olarak sorulan soruyu, “İpekyolu’ndan aday oldum çünkü ben İpekyolu’nu iyi biliyorum. Ailem geçmişten bugüne hep bu ilçede oldu. Babam 40 yılı aşkındır bu ilçede. Ben ilçenin insanları, bu ilçede iş yapan eşrafların arasında büyüdüm. Babamın da muhtar olması hasebiyle ilçede tanımadım aile, esnaf yoktur desem yeridir. Bu ilçeyi de insanlarını da çok iyi tanıyorum. Çok iyi tanıdığım bu insanların da sorunları da istediği hizmetleri de iyi bildiğime inanıyorum. Bir yöneticinin iyi bildiği yerde çok iyi işler çıkaracağı inancını da taşıdığımdan İpekyolu için hizmete adayım.” Dedi.

 

BU HİZMET ATAĞINI İLERİ TAŞIMAK GEREK

 

İpekyolu’nun önümüzdeki dönem şaha kalkacak projelerle tanışmasının zor olmadığına vurgu yapan İnan, “İpekyolu ilçemiz gelecek dönem çok büyük hizmetlerle tanışmaya müsait bir ilçe. Çünkü son iki yıl gibi kısa bir sürede hem Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği yapan Murat Zorluoğlu, hem de İpekyolu belediye başkan vekili Cemil Öztürk büyük işler yaptılar. Görülmemiş hizmetler yapıp bu kentin insanının gönlüne dokundular. Van’ın kalbi olan İpekyolu ilçesi gerçekten büyük bir değişim yaşadı. Mevcut sorunların belki de bir çoğu ortadan kaldırıldı. İki yıla çok iş sığdıran bu hizmet insanlarının yaptıklarının devamının gelmesi noktasında çaba göstermeye hazırım. Kentin merkezi olan ve halihazırda Kent Meydanı gibi büyük projelerin konuşulduğu İpekyolu’nda bu hizmet seferberliği durmamalı. Tüm bu çalışmaların devam için AK belediyeler ve Ak Partili siyasetçiler eliyle bu çalışmalar hız kesmeden sürmeli. Benim da gayem bu başarılı gidişatın devamını getirebilmek. Bunu yapacağıma da yürekten inanıyor, partimin ve halkın da buna inanması çabasıyla bir hizmet yolculuğuna çıktığımı belirtmek istiyorum.” Dedi.

 

BURHAN İNAN KİMDİR?

 

Hukuk fakültesi mezunu olan İnan, 23 yıldır Van ve Ankara’da ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Eğitim araçları, donanım malzemeleri üretimi gibi bir çok alanda faaliyet gösteren İnan, çeşitli vakıf ve STK örgütlerinde de yöneticilik görevleri üstlendi. 2002’den bu yana Van’da AK Parti’nin tüm seçimlerinde görev alan İnan, 2004’te Ankara Siyaset Akademisi yönetimine seçildi, 2009’da da Ak Parti il başkanlığına aday olup son olarak İpekyolu İlçe Başkan Yardımcısı olarak göreve devam etti. İnan Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim