Ak Partide önceki dönemler Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı yapan iş adamı İbrahim Bozkurt, AK Parti’ye milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yaptı.


AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağını açıklayan teşkilatın çalışkan ismi, İbrahim Bozkurt, adaylık başvurusunu yaptı. 

 

AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım’a başvuru dosyasını teslim eden Bozkurt: "30 yıldan beri siyasetin içerisindeyim. Milli Görüş, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Ak Parti’de bugüne kadar siyasetin içerisinde oldum. 3 dönem Milletvekili adayı 2 dönemde Belediye Başkan adayı oldum az oyla kaybettim. Son olarak Ak parti Van İl başkanlığına aday oldum ve Cumhurbaşkanımızın huzuruna davet edildim. Önceki il başkanlarımızdan Abdullah Aras döneminde Başkan Yardımcısıydım. Zahir Soğanda döneminde İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanıydım. Son 3 ay da Kayhan Bey ile beraber kongre dönemine kadar devam ettik. Bende bu süreçte başkanımıza rica da bulundum. Milletvekilliği aday adaylığım söz konusu olduğu için yönetime girmedim. İl Başkanımız da bunu takdirle karşıladı. Başkanımıza da bu tavrından dolayı teşekkür ediyorum.

 

 

Allah halkımız, Van'ımız için hayırlısını nasip etsin. Bende bir kardeşiniz olarak Van'dan aday olmak istedim. Birçok kesime danıştım, partimize danıştım. Van'da aday olmamın uygun olacağını söylediler. Bende inşallah, bu kutlu davada partimizin Van adayı olarak bulunmak istedim ve müracaat ettim. Milletvekilliği olmak kısmet işidir. Geçmiş dönemlerde az fark oyla kaybettim. Bizim duruşumuz nettir. Partimizin izinde, Cumhurbaşkanımızın izinde yürümeye devam ettim. Başkan vekilimiz Abdullah Bey ile çok eski dostuz. Şimdi onun huzurunda başvuru yapmak  benim için şeref oldu." dedi.

Editör: TE Bilisim