Resmi olmayan sonuçlara göre 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, partide ilk nabız yoklamasını dün MKYK toplantısında yaptı; tek isim istedi, kurul üyeleri de tercihlerini kapalı zarfla bildirdi. Yoklamalar bu hafta iki toplantı ile sürecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin tamamlanmasının ardından AK Parti, hükümeti kuracak isim arayışına girdi.
Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) önce hem 27 Ağustos'ta olağanüstü kongre kararı aldı hem de yeni Başbakan'ı belirlemek için mesai yaptı. Kulislere göre Başbakan, partinin en üst karar alma organı MKYK üyelerine, "Başbakan kim olsun?" sorusunu yöneltti. Başbakan, cevabı ise daha önce denenmemiş bir formülle aldı.

TEK İSİM İSTEDİ

MKYK üyeleri Başbakan olmasını istedikleri ismi yazıp kapalı zarfa koydu, Erdoğan'a teslim etti. Başbakan yöneticilerden tek isim istedi. Böylelikle parti içinde ilk eğilimi alan Başbakan Erdoğan, bu yoklamalara önümüzdeki günlerde de devam edecek. AK Parti, Köşk adayı belirlenmeden önce yapılan istişare toplantılarının benzerleri için kolları sıvadı. Başbakan, Perşembe günü il başkanlarıyla Cuma günü ise milletvekilleriyle bir toplantı yaparak nabız yoklayacak.

KULİSLER AHMET DAVUTOĞLU DEDİ

Parti kulislerindeki bilgilere göre Başbakanlık koltuğuna en yakın 4 isim var.
Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım. Ancak MKYK'daki genel eğilimin Ahmet Davutoğlu olduğu yönünde. 

GENEL BAŞKAN AYNI ZAMANDA BAŞBAKAN OLACAK

Seçimin ardından, yeni yol haritası için harıl harıl çalışmaya başlayan Başbakan Erdoğanile AK Parti kurmayları ilk olarak 27 Ağustos'ta kongre kararı aldı. Gerek Başbakan Erdoğan, gerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin gerekse parti sözcüsü Hüseyin Çelik kongrede genel başkan olacak kişinin aynı zamanda Başbakan olacağına vurgu yapması oldukça önemliydi.

Editör: TE Bilisim