AK Parti ile yaklaşık 1 ay süren koalisyon arayışından sonuç alamayan CHP'de erken seçim hazırlıkları için düğmeye basıldı. Habertürk'ün haberine göre, 7 Haziran seçimlerinde ekonomi ağırlıklı bildirgesi ve söylemleriyle etkili bir kampanya yürüten CHP'de en büyük seçim silahı yine “bildirge” olacak.

 

EKONOMİK VAATLER YİNE BİRİNCİ SIRADA

CHP'nin revize edilecek seçim bildirgesinde ekonomik vaatler yine birinci sırada yer alacak. Emeklilere yılda 2 maaş ikramiye, asgari ücretin net 1500 TL'ye çıkarılması, kamu yönetimindeki maaş dengesizliğinin giderilmesi, polislere 3600 ek gösterge verilmesi, çiftçiye mazotun 1.5 TL'den satılması ve aile sigortası uygulamasına ilişkin vaatler yeni tezlerle güçlendirilecek.

 

ADALET, ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ, BARIŞ

CHP, olası bir erken seçimde ekonomik vaatlerini sosyal adalet, özgürlük, demokrasi ve toplumsal barış konu başlıklarıyla perçinleyecek. AK Parti ile koalisyon görüşmelerinin tıkanmasında etkili olan “dış politika” ve “eğitim” konuları da CHP'nin öncelik vereceği başlıklar arasında yer alacak. CHP her iki konudaki görüşlerini; daha ayrıntılı şekilde ve mevcut hükümet politikalarının yarattığını vurguladığı olumsuzlukları da ekleyerek vatandaşlara anlatacak.

 

‘YENİ ROTA' BROŞÜRDE

Öte yandan CHP'nin izleyeceği politikaların rotası, önümüzdeki günlerde 81 ile dağılarak seçim çalışmasına başlayacak milletvekillerine verilen broşürde çizildi. Broşürde CHP'li vekillerden, ülkenin temel sorunlarına ilişkin şu politikaları dile getirmeleri istendi:

 

DEMİR YUMRUK:

Bugüne kadar Kürt sorununun güvenlik odaklı demir yumruk politikalarıyla çözülemediğini gördük. Bu sorunu çözmek, toplumsal barış ve huzuru tesis ederek ülkemizin birlik içinde büyük hedeflerine ulaşmasını sağlamak için atmamız gereken birçok adım var.

 

DIŞ POLİTİKA EKSENİ:

Bölgede oluşan yeni tehditlere karşı çıkarlarımızı korumak ve güvenlik risklerini azaltmak için başta Suriye, Libya, Mısır, Irak ve İran politikaları olmak üzere bütün bölge politikasını “Yurtta barış, dünyada barış” ekseninde yeniden oluşturmak zorundayız.

 

YENİ ANAYASA:

Türkiye'nin özgürlükçü, parlamenter sistemi güçlendiren, güçler ayrılığı ilkesini ve hukukun üstünlüğünü egemen kılan bir Anayasa'ya ve birinci sınıf demokrasiye acil ihtiyacı var. Bu kapsamda darbe yasaları ortadan kaldırılmalı, hak ve özgürlükleri evrensel standartlara taşıyacak yasal düzenlemeler hayata geçirilmeli.

 

‘FORMAT'SIZ EĞİTİM:

Eğitim sisteminin amacı çocuklara ideolojik yükleme yapmak değildir. Türkiye'yi bilgi toplumuna taşımak için çocuklarımızı formatlayan değil, onları niteliklerle donatan bir eğitim sistemi kurmak zorundayız.

 

VEKİLLERE EV ÖDEVİ: KOALİSYON

Gelecek hafta Türkiye'nin dört bir yanına dağılarak vatandaşın nabzını yoklayacak olan milletvekillerine gönderilen bilgi notunda, 7 Haziran sonrasında partinin izlediği politikanın, broşürde yer alan bilgiler ışığında “yapıcı” vurgusuyla bütün detaylarıyla anlatılması istendi. AK Parti'nin neden erken seçim istediğini seçmene anlatmaları görevi verilen vekillere,“Dağıtılan metinlerde yer alan bilgilerin dışına çıkmayın” uyarısı yapıldı.

Editör: TE Bilisim