Çözüm sürecinde aktif bir rol üstlenen ve akil insanlar heyetinde yer aldıktan sonra Türkiye'de şehir şehir dolaşan Kadir İnanır HDP’den milletvekili adayı olacağı öne sürüldü.

Ünlü oyuncunun İstanbul’dan aday olacağı iddia edilen İnanır, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ı desteklediğini belirtmişti.

Daha önce yaptığı açıklamada 6-7 Ekim olaylarını HDP çizgisindeki gençlerin yapmadığını düşündüğünü belirterek Demirtaş’a sahip çıkan İnanır, şu ifadelere yer vermişti:

“HDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde koyduğu performans alkış aldı bu ülkede. Peki ya bunu genel seçimlerde daha da yükseltirse nasıl olur? Bunu kırmak lazım. Bu ülkenin yetiştirdiği pırıl pırıl, umut veren tek bir siyasetçi var; Selahattin Demirtaş. O da ‘Gidin, kırın’ diye bir şey söylemedi. Üzüldüğünü de söyledi sonra. HDP seçimle gelmiş, çok genç bir siyasi parti. Elli yıllık partiler onlarca hata yaparken, HDP’ye bu kadar saldırmak vicdansızlıktır. Selahattin Demirtaş’a bütün Türkiye halkı sahip çıkmak zorunda. Öyle siyasetçi yetişmiyor, gerçekten yetişmiyor.”

Sabah saatlerinde İnanır’ın HDP’den milletvekili olacağıyla ilgili haberler internet medyasında yer buldu ve hızla yayıldı.
Bu iddialar üzerine İnanır konuyla ilgili Radikal’e değerlendirmede bulundu. Çıkan haberlerin yanlış olduğunu belirten İnanır, teklif almadığını söyledi. İnanır; "Teklif gelse de milletvekili olmayı düşünmüyorum" diyerek iddiaları net bir dille yalanladı.

Editör: TE Bilisim