Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu olaylar endişelerimizi ve korkularımızı daha bir arttırıyor. Bu da gösteriyor ki terörün ne zaman, nerede, nasıl ve kimi vuracağı belli değildir." dedi.

 

Kamalak, partisinin Van'daki 9. Bölge İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen terör saldırısına tepki göstererek, hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Terörün Türkiye gündemini meşgul ettiğine işaret eden Kamalak, şunları ifade etti: "Her gün yeni bir terör olayıyla uyanıyoruz, yeni bir terör hadisesiyle millet olarak sarsılıyoruz. İstanbul'da büyük bir patlama oldu ve ne yazık ki 41 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı. Hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize acil şifalar niyaz ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Bu olayların ramazan ayı gibi bir ayda cereyan etmesi, Kur'an ve rahmet ayında vuku bulması daha bir anlamlı hale geliyor. Bu olaylar endişelerimizi ve korkularımızı daha bir arttırıyor. Bu da gösteriyor ki terörün ne zaman nerede nasıl ve kimi vuracağı beli değildir."

 

İstanbul'daki bir vatandaşın Suriye'de yaşayan bir insana nispeten daha güvenli olduğunu söylemenin mümkün olmadığını ileri süren Kamalak, şöyle devam etti: "Başta kendi ülkemiz olmak üzere İslam coğrafyası terör örgütleriyle haşır neşir olmuş durumda. Biri otele baskın yapıyor, biri caddede bomba patlatıyor, bakıyorsunuz birileri de çıkıyor havalimanında gariban insanları katlediyor. Bu olayların kimseye fayda sağlamayacağı gayet açık. 'Perşembenin gelişi çarşambadan beli olur' demişler. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'mıza başbakanlığı döneminde yaptığımız bir görüşmede 'Sayın Cumhurbaşkan'ım, siz çözüm süreci, barış süreci diyorsunuz ama bu sürecin sonunda Türkiye ya bölünecek ya da çok daha büyük çatışmalar yaşanacak' demiştim. Felaket 'geliyorum' diyordu zaten."

 

Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya tepki gösteren Kamalak, "Ülke olarak 3 vazgeçilmez çizgimiz vardı. İsrail Türkiye'den özür dileyecekti, dilemedi, Mavi Marmara şehitleri için tazminat ödenecekti, ödenmedi. Gazze'ye uygulanan ambargo kalkacaktı o da kalkmadı." dedi. Kamalak, İsrail'in Filistinlilerin temel insan haklarını kabul etmediğini ve bu durumda İsrail ile bir anlaşma yapılamayacağını savundu. Konuşmanın ardından toplantı, basına kapalı devam etti.

 

Kamalak’ın programı ardından Van Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Kamalak’ın programı verilen iftar yemeği ile sona erdi.


ŞEHRİVAN SİYASET: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim