Van halkının Van TSO yönetim kuruluğu üyeliği, VOTAŞ yönetim kurulu başkanlığı gibi görevlerinden dolayı yakından tanıdığı Yavuz Karaman, adaylık süreci ile ilgili değerlendirmesinde önemli ifadelere yer verdi. İş dünyasının da yakından tanıdığı Karaman, her yönüyle aşina olduğu İpekyolu ilçesi için önemli projeler ile namzet olmak istediğini belirtti.

 

Karaman, İpekyolu’nda adaylığı ile ilgili olarak da konuşan Karaman: “Belediye bakanlığı öncelikle bir yeri çok iyi bilmekle, bir yerin sorunları ile dertlenmekle, yaşadığı yere değer katma çabası içinde olmak ile başlayan bir süreç. Benim adaylığımın temelinde kesinlikle rastgele verilmiş bir karar yok. Adaylık sürecini düşündüğümde çok detaylı bir değerlendirme sonrasında İpekyolu aday adaylığı şekillendi. İpekyolu dedim çünkü kendimi bildim bileli iş dünyasının içerisindeyim. Küçüklüğümden bu yana esnaflık yapıyorum. 10 yılı aşkın bir süredir de Van TSO yönetimlerinde görev alıyorum. Yıllardan bu yana Van’ın merkezdeki tüm esnafları ile eşrafı ile birebir diyaloglar kurdum. İpekyolu insanının ne istediğini, nelerden yana dertli olduğunu ve yöneticilerden ne talep ettiği konusunda ciddi tecrübeler edindim. Her ne kadar Van TSO bir icra makamı olmasa da orada olduğum müddetçe her türlü sorunu dinleme ve çözüm üretme çabası içinde oldum. Bu da bana çok şey kattı diye düşünüyorum.” Dedi.

 

“İPEKYOLU İÇİN BÜYÜK HAYELLERİM VAR”

 

İpekyolu ilçesi için büyük haberleri olduğunu söyleyen Karaman: “Elbette ki düşünerek, tasarlayarak, bir şeyleri projelendirerek bu yola çıktım. İpekyolu Van’ımızın göz bebeği. Nüfusu ile de konumu itibariyle de Van’ın kalbi. Son dönemlerde güzel hizmetler alan ilçemizin bundan sonra çok daha büyük ilgi ve alaka görmesi hususunu göz önünde tutmak gerektiğini de düşünüyorum. Tüm Van’ın yükünü taşıyan İpekyolu bu noktada güzel projelerle bu yükü kaldırabilir hale gelmeye devam etmeli. Ulaşım, ulaştırma gibi çok elzem dokunuşlar olması hususu var. Biz hazır ticaretin kalbi olarak görüyoruz, İpekyolu’nu daha çok boğmak yerine hali hazırdaki durumuyla bir açık hava AVM’sine dönüştürebiliriz. Kültürel, sanatsal faaliyetlerin merkezi haline getirebiliriz. İpekyolu’nda trafiğin sıkışıp kaldığı bir ilçe yerine kentin gelişimini Göl boyunca hilal şeklinde genişleyen bir yapıya kavuşturup İpekyolu’nu Van’ın ruhunun yaşadığı bir yer haline getirebiliriz. Bunlar somut projelerin de yer aldığı büyük bir hayallerin küçük parçaları. Nasip olur da görev alırsak bu doğrultuda önemli dokunuşlar yapacağız.” Dedi.

Editör: TE Bilisim