İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Aygül Bidav’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması, belediye önünde yapılan basın açıklamasıyla tepki gösterildi. Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, Beşir Atalay'ın Büyükşehir Belediyesi hakkında söylediklerinin iftira olduğunu dile getirerek bunu kanıtlamasını istedi. Kaya "Geçmişte Başbakan Yardımcılığı yapmış kişiye seslenmek istiyorum. Belediyemizi hedef alarak ellerinde evrak olduğunu dile getirerek iftirada bulunuyor. Bunun üzerine biz bir açıklama yaptık. Elinde nasıl bir belge varsa çıkıp hemen açıklarsın halk bizi tanıyor sizin de kim olduğunuzu gayet iyi biliyor. Bu iftiralarınız bu coğrafyada tutmaz. Sen iftira atmayı bırak kısa süre içerisinde bu halka yaptıklarınız yüzünden yargının önüne çıkacağın günü düşün." İfadelerine yer verdi.

 

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılması, İpekyolu Belediye önünde düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Yapılan basın açıklamasına, HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP Van Milletvekili Adayı Bedia Özgökçe Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, Muş Bulanık Belediye Eşbaşkanları, HDP-DBP il ilçe yöneticileri İpekyolu Belediye çalışanları, Belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklamada Aygül Bidav'ın resminin yer aldığı " İrademize Dokunma" pankartı yer aldı.

 

ÖZGÖKÇE: BARIŞ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR

Belediye önünde basın açıklamasını yapan İpekyolu Belediye Eşbaşkan yardımcısı Nermin Unat uzaklaştırmanın hukuki ve yasal hiç bir zeminin olmadığını dile getirdi.Unat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi "  İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav’ın, İpekyolu Kaymakamlığından Belediyeye gönderilen, 'Belediye Başkan Vekili Seçimi' konulu yazı vesilesiyle, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Basından öğrendiğimiz kadarıyla, Sayın Aygül Bidav Öz Yönetim ilanına ilişkin basın açıklamasına katılması gerekçesiyle, görevden uzaklaştırılmıştır. Bahsi geçen açıklamaya katılması ile ilgili savcılıktan bize intikal eden bir şey yoktur. Savcılık tarafından bir soruşturma başlatılmış olsa dahi, henüz hakkında bir dava açılmamıştır. İdari soruşturmaya konu eylemleri seçilmişlerin görevleri ile ilgili olmaması ve uzaklaştırma kararını gerektirecek hukuku koşulların yokluğunu rağmen içişleri bakanlığınca, bu kararın alelacele alınmış olması idari tasarrufun hukuku değil siyasi Saiklerle alındığını açıkça ortaya koymaktadır. Görevden uzaklaştırma çağın hukuk anlayışıyla ve özlenen demokratik sistemle çelişmektedir. Seçme ve seçilme yeterliliği yok eden bir hükümlülük kararı bulunmuyorsa işlenen suçların özelliği, Belediye başkanlarının görevine devam etmelerinde sakıncalı görünüyorsa, geçici önlem durumunda olan bu kararın İçişleri Bakanı’na verilmemelidir. Buna karşın bakanlığın görevi belediye başkanlarının geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını gerektiren nedenleri tespit ederek idari yargı organının ilgisini sunması olmalıdır. Yargı organlarına verilmeyen böyle bir yetkinin Bakanda olsa siyasal taraf olan bir siyasetçiye tanınması, Belediye başkanlarını ve Eşbaşkanlarını zor durumda bırakmakta, kamu hizmeti gereği gibi karşılamamakta ve en önemlisi de halk iradesine ters düşmektedir. Bu haksız uygulamaların hukuki ve meşru olmadığını çok iyi biliyoruz Sayın Eşbaşkanımız Aygül Bidav hakkında alınan karar ne olursa olsun, yinede bu halkın belediye Eşbaşkanı olmaya devam edecektir. Tüm baskılara rağmen emek, demokrasi ve barış mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

 

KAYA: BİR GÜN YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Basın açıklamasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya gerçekleşen operasyonların KCK süreci benzeri operasyonlar olduğunu bu operasyonları yürüten odakların bir gün yargı önünde halka hesap vereceğini dile getirdi. Kaya " Daha önceki KCK operasyonlarının tekrar devreye girdiğini görüyoruz.Geçmişte buna benzer KCK adı altında siyasi operasyonlar yapılarak tutuklamalar, göz altılar ve uzaklaştırmalar oldu.Şu an baktığınızda operasyonları yürütenlerin hepsi hain ilan edildi.Çetecilikle yargılanıp hepsi tek tek görevinden alıkonuldu.7 haziran sürecinden sonra bir kişinin iktidarı için yaşatılan bu çatışmalı ortam ve siyasi operasyonların sonucu da bir önceki odakların akibeti gibi olacaktır. Bunlar gerek siyasi olsun, gerek savcılık yetkilileri veya kolluk kuvveti olsun, kim olursa olsun bir gün adil yargının önüne çıkıp bu halka yaşattıklarının hesabını verecekler. Aygül Bidav'ın yapmak istediği neyse bizimde onu devam ettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

 

“ATALAY BİZE İFTİRA ATMAYI BIRAKSIN”

Kaya Beşir Atalay'ın Büyükşehir Belediyesi hakkında söylediklerinin iftira olduğunu dile getirerek bunu kanıtlamasını istedi. Kaya "Geçmişte Başbakan Yardımcılığı yapmış kişiye seslenmek istiyorum. Belediyemizi hedef alarak ellerinde evrak olduğunu dile getirerek iftirada bulunuyor. Bunun üzerine biz bir açıklama yaptık. Elinde nasıl bir belge varsa çıkıp hemen açıklarsın halk bizi tanıyor sizinde kim olduğunuzu gayet iyi biliyor. Bu iftiralarınız bu coğrafyada tutmaz. Sen iftira atmayı bırak kısa süre içerisinde bu halka yaptıklarınız yüzünden yargının önüne çıkacağın günü düşün." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim