Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, HDP Milletvekili Tuğba Hezeri eleştirdi. Kayatürk, “Siz halkın iradesi için değil örgütün iradesi için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz. Hangi yüzle oraya gidiyorsunuz? Van halkının yüzüne nasıl bakacaksınız?” Dedi.

 

Van Ak Parti Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantı da konuşan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırında ölen TAK üyesi Abdulbaki Sömer’in taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezeri eleştirdi. Toplantıda birçok konuyla ilgili de konuşan Kayatürk önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya; Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Ak Parti İlçe Başkanları, Ak Parti İl Yönetimi, Kadın Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları ve çok sayıda partili katıldı.

 

 

SOĞANDA: ERBAKAN’I SAYGIYLA ANIYORUZ

Toplantıda ilk olarak konuşan Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda şu ifadelere yer verdi: “Bugün ki toplantımızda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız olacaktı ancak Başbakanımız ile birlikte başka bir programa gittiler. Bugün için bir erteleme oldu. Ancak önümüzdeki günlerde hem Sayın Başbakanımız hem de bakanlarımız burada olacaklar. Türkiye bulunduğu konum itibari ile zaman zaman Sayın Başbakanımızın ve bakanlarımızı bu şekilde toplantıları olmaktadır. Bugün Şubat’ın 27’si davamızın esas mimarlarından olan Sayın rahmetli Necmettin Erbakan’ın 5’inci vefat yıl dönümüdür. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Siyasi tarihimizde önemli işler yapmış, medeniyetimizi dünyaya tanıtmıştır. Kendisi çok büyük bir liderdi ve Türkiye için önemli çalışmalar yaptı. Kendisini bize göstermiş olduğu yoldan yürümeye devam edeceğiz.”

 

“HALK ÇUKUR AÇANLARI GÖMECEKTİR”

28 Şubat tarihine değinen Soğanda bölgede yaşananlarla ilgili konuştu. Soğanda, “Bu hafta içerisinde ayrıca 28 Şubat Darbe girişimi de yıllar önce yaşandı. 28 Şubatta halkın yanında olan insanlar yok edilmeye çalışıldı. Ancak halk bu insanlara sahip çıktı ve bugünlere kadar geldi. 28 Şubat’ta nasıl Recep Tayyip Erdoğan hapse alındıysa, bugünde başka birileri bu memlekette insanlara zulüm ediyor. Bu bölgede çukurlar kazıyor ve halkın iradesinin sandığa yansımasına engel oluyor. Sözde Kürtler adına, Kürtlere zulüm ediyor ve yerinden olmasına neden oluyor. Yatırım buraya gelmesini istemiyor ve halk adına insanlara zulüm ediyor. Hiçbir Kürt kendi adına onlara insanları öldürme hakkı vermiyor. İçimizde her milletten insanlar var. Siz ne zaman çıkıp gidin çukur kazın ve insanları öldürün dediniz? Şimdi halka bunları yapanlar, çukurlar kazanların hepsi halk tarafından gömülecektir. Bahar ayı ile birlikte memleketimizde kardelenler açılacak. Bizi de bu anlamda güzel günler beklemektedir.” Dedi.

 

 

HAKAN: BAŞKANLIK İÇİN REFERANDUM OLABİLİR

Soğanda’nın ardından konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan önümüzdeki süreçte Başkanlık için bir referandum olabileceğini söyledi. Hakan şu şekilde konuştu: “Baharın gelmesi ile birlikte önceki toplantılara göre daha enerjik olduğumuzu görmekteyim. Buda kesinlikle iyiye işarettir. Önümüzdeki süreçte yerel seçimler, genel seçim ve cumhurbaşkanlık seçimleri için daha iyi çalışmamız gerektiğini konuşuyoruz ama önümüzdeki süreçte bir başkanlık seçimine de hazırlanma durumumuz var. O seçim olması takdirde inşallah o seçimi de anlımızın akıyla atlatacağız. Van’da 2 belediye olarak çalışıyoruz. Gevaş ve Tuşba Belediyesi olarak 2016 yılını çok büyük bir atılım yılı olacağına inanıyoruz. Bu anlamda belediyeler ve bakanlıklar ile projeler anlamında çalışmalarımız var. Ümit ediyorum ki 2016 yılı sonunda Gevaş olarak partimizi çok iyi bir şekilde temsil etmiş olacağız. Sizlerden almış olduğumuz güçle ve büyüklerimizin destekleri ile bu çalışmaları yapıyoruz. İnanıyorum ki biz bu çalışma ve enerjiyle önümüzdeki tüm seçimlerden anlımızın akıyla çıkacağız. Tek beklentimizin bu birlikteliğimizin bozulmamasıdır. Biz sadece siyasi parti değil bir dava partisiyiz.”

 

 

KAYATÜRK: BÜTÇE FAZLASI VAN’A GÖNDERİLDİ

Son olarak toplantı da konuşan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, “Yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Sizlerin de takip ettiğiniz gibi hükümetin bütçe maratonu başladı. Hafta sonları dâhil 11 günlük bir bütçe maratonumuz olacak. Bu süre içerisinde bütçemizi tamamlamış olacağız. Bütçe denildiği zaman Türkiye’de eskiden delik deşik bütçeler akla geliyordu. Bizim borçlu olmadığımız hiç kimse yoktu. Daha önce ki bütçelerimiz her sene açık verirken, 2001 bizim Türkiye’yi teslim aldığımız yılda hiçbir yatırım yapılmamasına rağmen bütçe yüzde 11 açık vermişti. Şimdi ise yüzde 1 civarında bir açık düşünüyoruz. Biz yüzde 1-1,5’lik bir açık görsel bile, Türkiye çevresinde bir savaş olması göz önüne alındığı zaman bütçe fazlası veriyoruz. 2011 yılında Türkiye’nin ekonomisi çok kötü olmasına rağmen 3 milyar TL bütçe fazlası çıktı. O dönemde başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan bu paranın Van’a gönderilmesini istedi ve öyle de oldu. Böyle güzel bir Türkiye’de yaşıyoruz. İnşallah baharda ve diğer baharlarda daha güzel günler yaşayacağız.” İfadelerini yer verdi.

 

“TÜRKİYE TÜM DÜNYA HALKININ YANINDA”

Kayatürk açıklamasının devamında şu şekilde konuştu: “Türkiye sadece kendi halkının değil tüm dünyadaki mazlumun yanında yer alıyor. Çok sayıda dünya ülkeleri var ve bu ülkelerin çoğunun durumu çok iyi. Bu ülkeler Türkiye’ye para göndermeyi planlıyorlar. Neden? Çünkü Türkiye’de yaşayan milyonlarca göçmen var. Bu para halen gönderilmedi. Ülkeler ne yapalım, parayı nasıl verelim diye düşünürken Türkiye şu ana kadar göçmenler için 9 milyar dolar harcadı. Bu harcamalarda devam ediyor. Böyle bir Türkiye ve hükümette olmanın avantajını yaşıyoruz. Avrupa’nın, Amerika’nın Suriye’de ortaya koymuş olduğu gerçek bir iki yüzlülükle karşı karşıyayız. Fransa’da bir terör saldırısı oldu. Herkes Fransa için bir araya geldi. Başbakanımızda Fransa’ya gitti ve teröre karşı durdu. Fransa Paris’teki insanının canı bu kadar önemliyken Suriye’de 370 bin insanın canı can değil mi? Ne bu iki yüzlülük. Rus savaş uçakları Suriye’yi bombalıyor. Bombaladığı yerin yüzde 90’nı Suriye halkıdır. Rusya, IŞİD, PYD, Esad ve daha birçok örgüt mazlum halkı orada yok etmeye çalışıyor. Türkiye yine bu mazlum halkın yanında durdu.”

 

KAYATÜRK: ZAMAN OLSAYDI HDP 0 ÇEKERDİ

HDP’yi de eleştiren Kayatürk, “7 Haziran sonra HDP 80 milletvekili ile meclise girdikten sonra insanlar bunlar artık şiddeti ve silahı bırakacak dedi. Bunlar artık Anadolu halkın Kürt halkı ile birlikte verdiği desteği kabul edecekler ve her türlü terör faaliyetlerden vazgeçecekler dedi. Ancak seçimlerden hemen sonra bunun bir hikaye olduğu, bunun bir kandırmaca olduğunu anladık. Seçimden hemen sonra Urfa, Gaziantep, Diyarbakır’da kalleşçe saldırılar yapıldı. Bu mu sizin halka layık gördüğünüz. Halkın iradesi için diyordunuz. Siz halkın iradesi için değil örgütün iradesi için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz. Eğer ki daha uzun bir süre olmuş olsaydı halk sizi 80’den 59’a değil sıfıra getirecekti. Siz bunu gerçekten hak ketiniz.” Dedi.

 

“HANGİ YÜZLE ORAYA GİDİYORSUNUZ?”

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer’i eleştiren Kayatürk şu şekilde konuştu: “Ben Van’ın milletvekili demekten hakikatten hicap ediyorum. Van’ın milletvekili Van halkının oyu ile meclise gitmiş bir milletvekili kalkıyor mecliste 300 metre ötede 29 inanın içinde kadınların öldüğü, çocukların parçalandığı bir bombalı olayda, bir intihar bombacının, bir teröristin cenazesine gidiyor. Hangi yüzle oraya gidiyorsunuz? Diyelim ki Türkiye halkının yüzüne bakmıyorsunuz, Van halkının yüzüne nasıl bakacaksınız? Bu mu sizin demokrasi anlayışınız. Hani halk deste verdiğinde silahlar bir tarafa bırakılacaktı ve şiddet bitecekti. Her zaman söylüyoruz yine tekrar ediyoruz. Van’a bölgeye ve Türkiye’ye, Ak parti teşkilatları, başbakan, cumhurbaşkanı dışında bunların hiçbir hayrı olmadı ve olmayacak.”

 

 

KAYATÜRK: TEKSTİLKENT İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK

Tekstilkent ile ilgili konuşan Kayatürk şu ifadelere yer verdi: “HDP ve DBP’liler bizi her zaman eleştiriyorlar. Zaten onlardan bir beklentimiz yok. Ama bizim arkadaşlarımızda bizi eleştiriyorlar. Biz bu memlekette için çok şey yaptık. Bir tekstilkent için ben canımı dişime taktım. 150 defa bakana gittik, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla tekstikent için uğraştık. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan tekstilkenti Van’a yaptık ve bu hizmete sunuldu. Bir bakıyoruz ki bir gazetenin manşetinde tekstilkent var. Duvarın sıvası manşet yapılıyor. Allah aşkına hayır söylemiyorsanız susup, utanın bari. Firmalar oraya yerleşmeye başladı. 26 firma var. Onlar gitmezse bile sırada bekleyen firmalar var. Benim ailem buraya gelip tekstil üretimi yapabilirdi. Ama yerler bedava. Biz bunu yapsaydık bu sefer insanlar kendi ailesini buraya getirdi diyeceklerdi. İnsanlar Van’dan korkuyor. Biz yatırım getirmek için çok büyük mücadele veriyoruz. Biz ikna ile uğraşırken bazı arkadaşlarımız eleştirinin peşinden koşuyor.”


ŞEHRİVAN SİYASET: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim