Başkan Kurukcu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Van’ın sağlık sorunlarını konuşabileceğimiz üst düzey yönetici maalesef kayıplarda. Hastanelerde ciddi manada sorun ve sıkıntılar var. Bu da halkı önemli ölçüde mağdur ediyor. Van’da hastanelere şifa bulma gayesi ile giden insanlarımızın mevcut bu aksaklıklardan dolayı maalesef daha da hastalanıyor. Sorunlar bunlarla da sınırlı değil.”

 

KURUKCU: VAN’IN SAĞLIĞI SAĞLIKLI DEĞİL

Kurukcu açıklamasında, “Bölge hastanesi acil servisinde 52 kadrolu doktor görevli olarak görülüyor. Ancak bunlardan yalnızca 12 tanesi hastanede çalışıyor. Kalan diğer doktorların ise ya özel, ya torpil, ya da başka yerlerde görevli olarak gösterildiklerinden hastanede bulunmadık. Buda hizmeti fazlasıyla aksatmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

 

“VAN’DA ÇOCUK NÖROLOJİSİ BULUNMUYOR”

Van’ın hiçbir hastanesinde çocuk nörolojisi bölümünün olmadığına dikkat çeken Kurukcu şunları kaydetti. “1 Milyonun üzerinde nüfusu olan ve büyükşehir olmuş ilimizin hiçbir hastanesinde çocuk nörolojisi gibi önemli bir bölümün yok. Bu büyük bir eksikliktir. Bu bölümün Van’a bir an önce kazandırılması gerekiliyor.” Hastanelerde yaşanan sorunları sıralayan Kurukcu, “Hastanelerde ciddi kuyruklar oluşuyor. Randevular geç alınıyor. Hastaların beklentileri karşılanamıyor. Temizlikte ciddi sorunlar var. Birçok bölümde doktor eksikliği var.”

 

KURUKCU: MÜDÜRDEN RANDEVU ALAMADIK

Sağlık il müdürlüğünde randevu talep ettiklerini ancak alamadıklarını dile getiren Kurukcu, “Yaklaşık bir aydır Sağlık İl Müdüründen randevu talebimize cevap bekliyoruz. Bu sorunları sağlık il müdürüne bizzat iletmek istedik. Ancak kendilerinden yanıt alamadık. Bu yüzden de bu sorunları kamuoyunun gündemine taşıdık. Van’ın sorunlarının çözümü noktasında imkânlarımız doğrultusunda elimizden gelen her şeyi yapacağımızı her defasında belirttiğimiz gibi bir kez daha belirtmek istiyorum. Tek gayemiz, tek uğraşımız Van olduğu için tüm yetkililerin bu doğrultuda daha fazla duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum.” Dedi. - ŞEHRİVAN HABER

Editör: TE Bilisim