MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, terörle mücadele ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada önemli konulara değindi.

Çetin'in açıklamalarından satırbaşları:

 

''MHP'NİN DESTEĞİ TAMDIR''

 

"Bölücü terör tehdidinin geldiği aşama, politik bir malzeme yapılamayacak ölçüde tehlikeli ve kritik eşiktedir. Devlet devletliğini yapmalı ve kendi egemenlik sahasında bırakın herhangi bir başka gücün hükmetmesine, nefes almasına dahi fırsat vermemelidir. Devlet girmesin diye açılan hendeklere bölücü örgütü gömmek, milli bir görev olmalıdır. Devlet otoritesinin temini ve güvenliği sağlaması için devleti yöneten aklın atacağı bütün adımlara Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteği tamdır."

 

''TERÖRÜN BÜYÜMESİNİN SORUMLUSU HÜKÜMET''

Bölücü terörün yarattığı sorunların büyümesinden hükümeti sorumlu tutan Çetin, şehirlerin ve kasabaların etrafını hendeklerle kazan, her türlü patlayıcı ve silahlarla başkaldıran, bölücü örgütün başının ezilmesinin Türkiye'yi yakın gelecekte karşılaşması muhtemel büyük tehlikelerden kurtaracağını ifade etti. Çetin, açıklamasında terörle mücadelenin sunuluş biçimini de eleştirerek, terör sorununun büyütülerek iç savaş gibi gösterildiğini, bunun Türkiye'ye karşı olumsuz propagandada kullanılabileceğini vurguladı.

 

Editör: TE Bilisim