Akçay, grup başkanvekili seçilmesinin ardından ilk basın toplantısını düzenledi. Ülkenin çözüm bekleyen birçok sorunu bulunduğunu belirten Akçay, bunlardan en önemlisinin terör ve güvenlik olduğunu, eğer bir ülkede terör ve güvenlik sorunu varsa ekonomik sorunların da çözülemeyeceğini belirtti. Memurundan işçisine, sanayicisinden esnafına, çalışanından emeklisine, sanayicisinden çiftçisine kadar birçok kesimin sorunu bulunduğunu ifade eden Akçay, MHP olarak Türkiye'nin gerçek sorunlarıyla ilgileneceklerini, bu çerçevede bugün 26 kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduklarını söyledi.

 

TEKLİFLERİN İÇERDİĞİ DÜZENLEMELER 

"Öğretmenlerin ve polislerin özlük haklarının iyileştirilmesi; asgari ücretin 1400 TL'ye çıkarılması; emeklilere yılda iki kez ikramiye verilmesi; emekli esnaf ve sanatkarlardan kesilen yüzde 10 Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin kaldırılması; yaş haddinden emekli olamayanlara 5 yıl kadar borçlanma olanağı sağlanması; tarımsal üretimde kullanılan mazot, gübre, ilaç, tohum, fide, yem ve elektrikten KDV alınmaması; tarımsal üretimde kullanılan mazottan ÖTV'nin kaldırılması; zirai kredi borçlarının yapılandırılması; kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması; taşeron işçilerin ödenmeyen kıdem tazminatlarının ödenmesi; doğum sonrası analık izninin 24 haftaya çıkarılması; geçici işçiler ve 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi; şehit çocuklarının tamamının kamuda istihdam edilmesi; yeni iş yeri açan esnaf ve sanatkarlara beş yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti; elektrikte kayıp kaçak ücretinin kaldırılması; elektrik faturalarında yüzde 2 TRT payının kaldırılması."

 

"KİME İNANACAĞIZ"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akçay, MİT tırlarıyla ilgili milletin kafasının karıştırılmak istendiğini savundu. Başbakan Davutoğlu'nun bu konuda "mugalata yaptığını" ileri süren Akçay,"Türkmenler 'bize silah gelmedi' diyor. Türkmenlere mi Başbakan'a mı inanacağız Bir AKP'li milletvekili tırların Özgür Suriye Ordusu'na gittiğini ifade etti. Erdoğan'ın sözcüsü, 'Türkiye hiçbir gruba silah göndermedi' diyor. Kime inanacağız Bu konuda hükümette herhangi bir kararlılık yok. Acizlik sergiliyorlar. Başbakan 'gitti' diyor. Başbakan Yardımcısı Türkeş, 'Vallahi billahi de gitmedi' diye yemin etti. Bir karar versinler" değerlendirmesini yaptı. 7 Haziran seçiminden sonra koalisyon için istikşafi görüşme yapan Başbakan Davutoğlu'nun şimdi de istişari görüşmeler yaptığının iddia edildiğini söyleyen Akçay,"Hükümet kurulmasında ortada bir kriz, anlaşmazlık olduğu açık seçik ortada"dedi. Başbakan Davutoğlu'nun hükümeti kurmakla görevlendirilmesine rağmen "kabinesini oluşturamadığını" öne süren Akçay, "Yetki, sorumluluk Davutoğlu'nda. Yetkisi olmadığı halde karışan kim Bu Başbakan'ın yetkisine el koymaktır. Türkiye şahsi ve keyfi yönetim altına itilmiştir" görüşünü öne sürdü.

 

"TÜRK MİLLETİ İBARESİNDEN RAHATSIZLAR"

"AK Parti hala koalisyonu kuramadı" ifadesini kullanan Akçay, bunun bir kabine krizi olduğunu savundu. Milletvekili yemini tartışmalarıyla ilgili bir başka soru üzerine Akçay, MHP olarak yemin metninden rahatsız olmadıklarını, içten ve samimi olarak bu yemini ettiklerini ve yemine uyduklarını söyledi. Akçay, "Bu yeminden rahatsız olanlar neden rahatsız olduğunu açıklamıyorlar. 'Türk milleti' ibaresinden, Atatürk'ten rahatsızlar" diye konuştu. "7 Haziran sonrası doğru okuyan kişi, 1 Kasım'dan sonra niye böyle okudu "sorusunu yönelten Akçay, "Demek ki aralarında bu konuda bir işbirliği, anlayış birliği söz konusu. Mehmet Ali Şahin'in 'Türk milleti' mensubu olmaktan rahatsız olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

Editör: TE Bilisim