Dernek yetkilileriyle birlikte Semerkant Eğitim ve Kültür Merkezi binasında incelemelerde bulunan Bilici; öğrenci yurdu, Kur-an kursu, kütüphane, konferans salonu, okuma salonları, gençlik merkezleri, market, kafeterya gibi ince detayların düşünülerek yapıldığı Semerkant Eğitim ve Kültür Merkezi projesinin örnek bir proje olduğunu söyledi. Toplam 10 bin metrekare olarak inşa edilen merkezin modern yapısıyla ve donatılarıyla kentte bir ilk olduğunu belirten Bilici, Van Dost Kapısı Derneği’ne ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Ardından Memur-Sen Van İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Van Milletvekili Mustafa Bilici; Eğitim-Bir-Sen, Büro-Memur-Sen, Diyanet-Sen ve Sağlık-Sen temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda Mısır’da yapılan darbeye ve Suriye’de yaşanılan vahşete değinen Bilici, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı dolayısıyla bütün Müslümanlara sabır dileyerek, bunlara sessiz kalan batının demokrasi havarilerini lanetledi.

 

28 ŞUBAT MAĞDURLARINA DÜZENLEME


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde son olarak yasalaşan 478 Sayılı Torba Kanunu ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur-an kurslarında vekil Kur-an kursu öğreticisi olarak görev yapmakta olan ve 2005-2006 tarihleri arasında en az üç ay süreyle çalışmış ve gerekli şartları taşıyan Kur-an kursu öğreticilerine kadro imkânı verildiğini ifade eden Bilici, bununla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda çalışan 100 bin personelin de kadroya alınacağını belirtti. Ayrıca 28 Şubat mağdurları içinde 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların gerekli şartları taşımaları kaydıyla yeniden göreve alınmalarını sağlayan düzenlemenin bu kanun kapsamında yapıldığını dile getiren Bilici, Türkiye’nin normalleştiğini, demokrasi anlayışının değiştiğini, bireysel hak ve özgürlüklerin geliştiğini kaydetti.

 

“AK PARTİ TOPLUMDAN GELEN SESE KULAK VERİYOR”

Bilici, AK Parti’nin toplumdan gelen sese kulak vererek kararlılıkla birçok alanda anayasal değişiklikler yaptığını, demokratik ve sivil bir anayasa süreci başlattığını söyledi. Yeni anayasanın herkesi eşit kılacağını, 780 bin kilometrekarelik vatan toprağında herkesi bütünleştireceğini ifade eden Bilici, AK Parti’nin yeni anayasa anlayışında; herkesin beklentilerine cevap everecek, mağduriyetlerin giderilmesine, barışın ve kardeşliğin bu topraklarda hâkim kılınmasına olanak sağlayacak sivil anayasa çabası olduğunu vurguladı.
Düzenlenen toplantıda Memur-Sen TOKİ’ deki su sıkıntısını dile getiren yetkililer, projeden kaynaklı sekiz bloğa basınç nedeniyle su gitmediğini ve bunların verdiği sıkıntıyı dile getirdiler. Konuyu TOKİ Başkanlığı’na ileteceğini belirten Van Milletvekili Mustafa Bilici, geçici çözüm olarak söz konusu blokların su ihtiyaçlarının karşılanması için İl Afet ve Acil Durum Müdürü’yle görüştükten sonra buradan ayrıldı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim