Geçtiğimiz ay Çatak İlçesi Kayaboğaz Köyüne bağlı Yapılı mezrasında yoğun kar yağışı sonrası gelen çığ, köydeki bazı ev ve ahırlara zarar verirken, hayvanların telef olmasına neden olmuştu. Milletvekili Gülşen Orhan, can kaybının yaşanmadığı çığ felaketinin ardından, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı M. Ali Yaşin, İl Genel Meclis üyeleri Salih Özbek, Nusret Hakan, Halit Sevgili ve Süleyman Temur’dan oluşan heyetle birlikte köyü ziyaret etti.

 

Köylü vatandaşlarla birlikte Çatak ilçe Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Müftüsünün de aralarında bulunduğu karşılama heyeti, Milletvekili Orhan ve yanındaki heyetle ayaküstü selamlaştıktan sonra birlikte köydeki misafir evine geçtiler.  

Köyün sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, yaşanan çığ felaketinde can kaybı oluşmamasının en büyük tesellileri olduğunu belirten Orhan, maruz kaldıkları çığ sonrası oluşan zararlar ile ilgili köylülerden bilgi aldı. Milletvekili ve heyetin ziyaretlerinden ötürü oldukça sevinç duyduklarını ve moral aldıklarını ifade eden köylüler, Bazı ahırların çığ altında kalması sonucu büyük ve küçükbaş hayvanlarının telef olduğunu, ayrıca bazı evlerde de yapısal hasarların oluştuğunu kaydetti.

 

“KONUYU YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

 

Her zaman olduğu gibi bu konuda da köylü vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını belirten Orhan, kaymakamlığın oluşturacağı hasar tespit raporu doğrultusunda desteklemeyi sağlamak ve hızlandırmak için üstüne düşenleri yapacağını, bundan sonrası için olası çığ felaketine karşılık, can ve mal güvenliğini koruma altına almak için alınması gereken tedbirler ile ilgi gerekli çalışmaların yapılacağını, konuyu yakından takip edeceğini dile getirdi.

 

KÖYLÜLER AKAN KANIN DURMASINI İSTEDİ

 

Köy sakinlerinin dile getirdikleri talepleri not alan Orhan, daha sonra köydeki bazı evleri ziyaret ederek kadınlarla bir araya geldi. Milletvekili ile sohbet eden kadınlar, akan kanın durması, annelerin evlat acısı yaşamaması için çözüm sürecini başlatan Başbakan Erdoğan’a dua ettiklerini, O’na çok güvendiklerini ve bu işi çözerek selamete kavuşturacağından kuşku duymadıklarını belirttiler.

 

Ziyaretinde köydeki çocukları sevindirmeyi de ihmal etmeyen Orhan, yanında götürdüğü oyuncak hediyeleri çocuklara dağıttı. Yapılı köyü ziyaretini tamamlayan Orhan, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Çatak’ın Kızıltaş köyünü ziyaret ederek köy kıraathanesini önünde toplanan köylülerle bir araya geldi.  Burada köy sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Orhan, notlarını aldıktan sonra köyden ayrılarak ziyaretini tamamladı. 

 

Editör: TE Bilisim