Son bir kaç haftadır dönüşümlü olarak Van'a gelerek seçim çalışmalarına katılan AK Parti Van Milletvekilleri bugün programlarını yarıda keserek apar topar Ankara'ya uçtu. Başbakan Erdoğan'ın iki günlük Üst Kurul Toplantısı'nın ardından ilçe adayları bir bir açıklanmaya devam ederken akıllara milletvekillerinin ilçe adayları için Ankara'ya gitmiş olabileceği geldi. 

İŞTE ANKARA'YA GİDİŞ SEBEPLERİ

Alınan bilgiye göre ise Ak Parti Van Milletvekilleri'nin Ankara'ya gidiş sebebi yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan HSYK ile ilgili yasa teklifi olduğu öğrenildi. Bu görüşmelerde mutlak bir katılım sağlamayı hedefleyen Ak Parti cephesi tüm Türkiye'deki milletvekillerini çalışmalarını bırakarak Ankara'ya davet etti. Böylelikle AK Partili vekillerin gidiş sebebi de netleşmiş oldu.

VAN ADAYLARI İLE DÖNERLER Mİ?

Öte yandan kulislerden alınan bilgilere göre 2 günlük üst kurul çalışmalarının tamamlayan Başbakan Erdoğan'ın Van ilçe adaylarını da bitirmiş olabileceği ve netleşen bu isimleri o illerin milletvekilleri aracılığı ile teşkilatlara gönderebileceği yönünde. Şehrivan Gazetesi olarak edindiğimiz bilgiye göre Başkaban Erdoğan'ın onayladığı Van'ın ilçe adayları da Van Milletvekilleri tarafından sonraki gün Van'da açıklanabilir.

SEHRİVANGAZETESİ.com

ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim