ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - AK Parti’nin Van milletvekili aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Tecrübeli vekillerden eski il başkanlarına kadar birçok siyasetçinin başvuru yaptığı Temsiliyet yarışında önemli isimlerden birisi de Zahir Soğanda oldu. Geçtiğimiz yılsonunda görev süresi tamamlanan ve başkanlık koltuğuna Türkmenoğlu’na bırakan Soğanda, edindiği seçim ve siyaset tecrübesinin ardından milletvekilliği için kolları sıvadı. İl başkanlığı sürecinde birçok seçime giren, alanda önemli tecrübeler edinen Soğanda, Şehrivan’ı ziyaret ederek sürece dair hedeflerini paylaştı. “Van’ın sorunlarını iyi biliyorum” diyerek önemli konulara değinen Soğanda, yeni yasama döneminde daha güçlü bir milletvekilliği temsili ile Van’ın bu sorunlarına çözüm üretmeye hazır olduğunu söyledi.

 

AK Parti’nin Van milletvekili aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Tecrübeli vekillerden eski il başkanlarına kadar bir çok siyasetçinin başvuru yaptığı Temsiliyet yarışında önemli isimlerden birisi de Zahir Soğanda oldu. Geçtiğimiz yıl sonunda görev süresi tamamlanan ve başkanlık koltuğuna Türkmenoğlu’na bırakan Soğanda, edindiği seçim ve siyaset tecrübesinin ardından milletvekilliği için kolları sıvadı. İl başkanlığı sürecinde bir çok seçime giren, alanda önemli tecrübeler edinen Soğanda, Şehrivan’ı ziyaret ederek sürece dair hedeflerini paylaştı. “Van’ın sorunlarını iyi biliyorum” diyerek önemli konulara değinen Soğanda, yeni yasama döneminde daha güçlü bir milletvekilliği temsili ile Van’ın bu sorunlarına çözüm üretmeye hazır olduğunu söyledi.

 

 

Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın erken seçim yapılacak demesinin ardından seçim startları verildi. Van’da da aday adayları seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ak Partide aday adayı olan avukat Zahir Soğanda, Şehrivan’ı ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Soğanda, “Yeni bir süreç başladı. Bir erken seçim söz konusu. Parlamenter sistemin yerine yeni bir sistem gelecek. O da cumhurbaşkanlığı sistemi. Artık cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Parlamento da sonradan seçilecek. Uzun zamandır beklediğimiz bir sistemdi. Çok heyecanlıyız diyebilirim. Bu konu çok önemli. Ak parti bu seçime hazırdır.” Dedi.

 

SOĞANDA: SESSİZ BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİ

 

Ak Parti’nin 16 yıldır Türkiye’ye çağ atlattığına vurgu yapan Soğanda, “Sessiz bir devrim gerçekleşti. Her alanda büyük değişimler yaşandı. Türkiye’nin itibari açısından büyük bir devrim yaşandı. Bu parlamenter sistemin getirebileceği son notaydı. Ülkemiz çağ atlarken Van’ımızda 80 yılda yapılmayan icraatlar Ak Parti döneminde yapıldı. Ben şahsım 10 yıldır Ak Parti için çalışıyorum. Bundan sonraki dönemde de Ak Parti hiçbir partinin yapamadığı işlere imza atacaktır. Her anlamda büyük işlere imza atacağız parti olarak.

 

“AK PARTİ BÜYÜK HİZMETLERE İMZA ATTI”

 

Sopanda konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Biz bundan sonraki aşamalarda parti olarak 17 yıldan yapılanların daha fazlasını yapmak için çabalayacağız. Geçmişe de batığımızda Ak Parti hükümetleri olarak gerçek anlamda büyük hizmetlere imza attı. Van halkıda hükümetimizi yalnız bırakmamıştır. 2002’de yüzde 25 aldık. 2004’te yüzde 40 aldık Van’da. Sürekli arttı bu yüzdelik. Sadece 2009’da bir düşüş yaşandı. Yüzde 30’a düştük. 2011’de yüzde 40’a ulaştık. Sonra çözüm süreciyle birlikte oylarımızda bir düşüş yaşandı. Özellikle Kobane olaylarıyla birlikte kötü bir süreç yaşandı. Bu olaylardan sonra yüzde 20’lerdeydik. Son referandumda da Van üzerine düşeni yaptı. Yüzde 43 oranında oy aldık. Tabi bunun üstüne çıkmak önemlidir. Ancak bizim bunu daha da yükseltmemiz şart.”

 

SOĞANDA: ÖNEMLİ OLAN TOPLUMSAL UZLAŞI

 

Bu seçimlerde oy oranını yükselteceklerine inandığını belirten Soğanda, “Çünkü Van halkı hizmet istiyor. Önceki seçimlerde seçmen iradesi tam anlamıyla sandığa yansımıyordu. Bunu da sebebi halk üzerindeki baskı. Huzur ortamı oluştukça gerçek anlamda halkın iradesi sandığa yansıyacaktır. Halkın iradesi tam anlamıyla sandığa yansıdığında Ak Partinin oyu daha da yükselecektir. Yeni başkanlık sisteminde yasama daha güçlü olacaktır. Yani milletvekili direk teklif verecek ve o şekilde yasama daha güçlenecektir. Hem yürütme güçlenecek hem de yasama. Bu süreçte biz Van’ın sorunlarını çok iyi biliyoruz ve nasıl giderileceğini de iyi biliyoruz. Ben toplum içerisinden birisi olarak yasama meclisinde Van’ın sorunlarını yasa ile çözebileceğimize inanıyoruz. Tabi daha da önemlisi toplumsal uzlaşı.” Şeklinde konuştu.

 

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN PARLAMENTOYA GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 

Soğanda açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bizim genç nüfus sorunumuz var. Ve ben bu sorunu çok iyi biliyorum. Yeni yatırımlarla birlikte bu sorunun ortadan kaldırılacağına inanıyorum. Bizim tekstil kentimizdeki ivmenin daha da büyümesi gerekiyor. Bu İranlı turistlerin Van’a gelişi içinde çok öneli. İnşallah bu ivmeyi daha arttıracağız. Tarım ve hayvancılık alanında ciddi sorunlar vardı ve o sorunların çözümü için ciddi adımlar atıldı. Ve atılmaya devam da edilecek. Bununla birlikte sağlık sektöründe daha da ileri gitmemiz gerekiyor. Eğitim alanında da ciddi adımlar atılmalı. İkinci üniversitenin kurulması için vekillerimiz iyi çalışmalar yaptı. Bunu da devam ettirmemiz lazım. Van’ın sorunlarını biliyoruz. Ve o sorunları çözmek için parlamentoya girmeyi hedefliyoruz. İnşallah Van için mücadele edeceğiz. Herkese başarılar diliyorum. Şimdiden aday adayı arkadaşlarıma da çalışmalarında başarılar diliyorum.” 

Editör: TE Bilisim