Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Zahir Soğanda, HDP’li belediyelerinin görevlerini yapmamalarına tepki göstererek, “Halkımızı bu belediyesizlikten kurtarmamız lazım” dedi. 


AK Parti İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Başkan Soğanda, sözlerine son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınayarak başladı. Daha sonra Ramazan ayı boyunca yapılan çalışmalara değinen Başkan Soğanda, köy ve mahallelerde herkese ulaşmaya çalıştıklarını kaydederek, halkın sorunlarını dinlediklerini anlattı. Ramazan ayı boyunca sahada olduklarını belirten Soğanda, "Teşkilatımız; kadın kolları, geçlik kolları ve diğer tüm kademeleriyle Ramazan ayı öncesinden itibaren sürekli çalıştı. Bu kapsamda 89 bin üyemizin bilgilerini güncelledik. Yine yaklaşık 120 sivil toplum kuruluşunu ziyaret ederek memleketin sorunlarını konuştuk. Esnaflarımızı ziyaret ederek onların sorunlarını dinledik. Yine Ramazan ayı kapsamında 20 bin muhtaç aileye ulaştık. İlimize göç eden ailelere çeşitli yardımlar yaptık. Yine 10 bin aileye yardım kartı dağıttık. Yardımlar kapsamında 10 bin aileye yardım kolisi, 500 çocuğa ayakkabı, engelli vatandaşlarımıza da 40 adet tekerlekli sandalye dağıttık. Bunun yanında yine Konya ve Tuşba belediyelerimizin ortaklaşa düzenledikleri organizasyon çerçevesinde Ramazan ayı boyunca ailelerimize sıcak iftar yemeği verdik" dedi.


Halkın hizmetinde olması gereken belediyelerin halka hizmet vermediğini ifade eden Soğanda, "Bu belediyeler halkın hizmetinde değildir. Gittiğimiz her köyün ve mahallenin yolu bozuktur. Yazları tozdan, kışları da çamurdan geçilmiyor. Birilerinin artık bunlara görevlerini hatırlatması lazım. AK Parti imar ederken, onlar çukur kazıyor. Yakıp yıkıyorlar ama Allah'a şükür ki Van halkı onlara müsaade etmiyor. Erciş'in yolları köstebek yuvasına dönmüş. Dün merkez İstasyon Mahallesi’nin Büyükşehir Belediyesine ait olan Fatih Caddesi’ni gezdim. O caddede arabayla geçemezsiniz. Halkımız bunlara ders vermelidir. Halkımızın parası ve vergileri hükümetimizce halka hizmet olarak gönderiliyor, ama maalesef bu parayı halkın hizmetine harcamıyorlar. Çukur siyasetinden başka yaptıkları hiçbir şey yoktur. Bundan sonra bu belediyelerin yapmadıkları konularla ilgili halkımızı bilgilendireceğiz. Halkımızı bu belediyesizlikten kurtarmamız lazım" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim