ŞEHRİVAN HABER - Bir çok parti Van Büyükşehir ve ilçe adaylarını uzun süre önce açıklarken, YSK'ya kesin adayların bildirilmesine kısa bir süre kala Saadet Partisi'nden flaş bir hamle geldi. Batman'da İlhami Işık'ı aday olarak açıklayan, Ordu için eski AK Partili İdris Naim Şahin ile görüşen Saadet Partisi Van'da da flaş isimler ile halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'nın bir kısmını kamuoyuna duyurduktan sonra bugün de İpekyolu adayını ilan etti. SP, Van'ın en önemli ilçesi olan İpekyolu için belediye başkan adayını il binasında yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu. Daha önce açıklanması beklenen fakat bir erteleme ile ilanı bugüne ertelenen İpekyolu flaş bir isim oldu.

SP'nin İpekyolu belediye başkan adayı olarak geçtiğimiz aylarda AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına başvuru yapan fakat aday olamayan Asena Türkoğlu Ateş oldu. Saadet Partisi Van İl Başkanlığında yapılan tanıtım toplantısına İl Başkanı Özay İlhan, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu Ateş ve çok sayıda partili katıldı.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI DA BELLİ OLDU!

Öte yandan SP'nin Van Büyükşehir Adayı da dün itibariyle belli oldu. Büyükşehir adaylığı için uzun süredir çalışmalar yürüten ve Altan Tan gibi isimlerin zikredildiği sürecin sonunda aday, partinin eski siyasetçilerinden Fetullah Erbaş oldu. Erbaş, adaylık ilanını bizzatihi kendisi yaparken, büyükşehir adaylığını şu sözlerle duyurdu:

"Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı görevi tevdi edildi. Van'ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Dua eder, dua bekleriz."

Editör: TE Bilisim