Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) olası Afrin operasyonuna ilişkin, "Afrin'e operasyon yapılması bizim bekamız, vatandaşlarımızın güvenliği için yapılması gerekiyorsa yapılır. Türkiye bundan çekinecek değildir." dedi.

 

Feyzioğlu, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çeli mezrasında yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitiren ve cenazesi babasınca çuvalda taşınan 2 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümünde ihmali olduğu ileri sürülen kurumlardaki görevliler hakkında, "kovuşturmanın yapılmasına yer olmadığı" kararına ilişkin Van'a geldiğini söyledi.

 

Bu konunun takipçisi olacaklarını belirten Feyzioğlu, "Devlet olarak Muharrem için üzerimize düşeni yapmadık. Muharrem ölmemeliydi. Bir iğne yapılabilseydi, ölmeyebilirdi." ifadesini kullandı.

 

OLASI AFRİN OPERASYONU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) olası Afrin operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, şunları kaydetti: "Afrin'e operasyon yapılması bizim bekamız, vatandaşlarımızın güvenliği için yapılması gerekiyorsa yapılır. Türkiye bundan çekinecek değildir. Beni düşündüren şu YGP'yi silahlandıran ABD'nin 'orada ne yaparsanız yapın' demesi. Çünkü aldığımız duyumlara göre Afrin halkı YPG'ye mesafelidir. YPG'nin Afrin'de halk tabanı oluşmamıştır. Bir başka devletin üzerine bu kadar senaryo olsaydı paramparça olurdu. Bu yüzden ne varsa vatandaşlarımızın sağduyusunda var."

 

Feyzioğlu, Van Valisi Murat Zorluoğlu ile görüştüğünü ve kente kazandırdığı projeler için kendisine teşekkür ettiğini aktardı.

 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, şöyle dedi: "Olaydan sonra Diyarbakır Başsavcılığı, biri benim olduğum gün, tam 3 kez olay yerine keşfe gitmek ve keşif yerinde mermi çekirdek ve kovanlarını toplamak istedi. Üçünde de bombalı, mayınlı, roketli, makineli tüfekli saldırıya uğradı heyet. Saldıranlar da hendeğin gerisindeki bölücü örgüttü. Bölücü örgütün orada keşif yaptırmamasının altını ben çiziyorum. Devleti suçlayıp, bölücü örgütün keşif yaptırmamasından bir cümle bile söz etmemeyi ben doğru bir amaca hizmet görmüyorum." 

Editör: TE Bilisim