AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

 

"İNSANLIK DRAMINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Biz sadece Halep'in değil, Somali'nin, Türkiye için dua eden kim varsa bütün mazlumların yanındayız. Kimileri diyor ki, dünya görmüyor siz de görmeyin. Bu vicdansız yaklaşımların yanında biz, göreceğiz.

 

HALEP'İ BARBARBARLARA KARŞI KORUYACAĞIZ

Dünya bütün bu katliamları görmeyebilir ama biz göreceğiz. Biz, işte bu duyguyla Türkiye'yi 13 yıldır güçlü kılmaya çalışıyoruz. Ya Rabb, bize öyle bir güç ver ki Halep'i barbarlara, zalimlere karşı koruyalım. 

 

AK PARTİ'YE NE KUMPASLAR KURDULAR

AK Parti'ye karşı ne kumpaslar kurmaya çalıştılar ama Allah'a şükürler olsun ki hiçbirinde başarılı olamadılar. AK Parti'yi bir araya getiren vicdanıdır, insanlığıdır. AK Parti millette bütünleşerek kendi bütünlüğünü sağlamıştır.

 

BU DAVA TÜRKİYE'NİN DAVASIDIR

Bizde şahsi hesap yok, ulvi hesap vardır. Bu dava Türkiye'nin davasıdır, şu an dahi Türkiye'ye dönüp Azezlilerin, Haleplilerin, Humusluların davasıdır. Biz aziz milletimize karşı sorrumluyuz. Biz insanlığa karşı sorumluyuz.

 

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT EDİYOR

Suriye'deki gelişmeler ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor. Rus uçakları akıllı bomba kullanmıyorlar neden biliyor musunuz? Rus uçakları ellerindeki bombaları toplayıp atıyorlar ve nereye gittiğine hiç bakmıyorlar.

 

BU KADAR ALÇAKÇA BİR PLAN İÇİNDELER

Bu kadar alçakça bir plan içindeler. Rus uçaklarının bombalamadığı yer kalmadı. Bir taraftan sivilleri öldürüyorlar, bir taraftan rejime destek veriyorlar.

 

RUSYA VE ESAD PYD'Yİ KULLANIYOR

Rusya süresi geçmekte olan mühimmatı tüketiyor. Böyle alçakça bir plan içindeler. Elindeki envanterden düştüğü bombaları bitiyor.Rusya ve Esad PYD'yi kullanarak Suriye'nin kuzeyinde etnik yapıyı değiştirmek istiyor.

 

"SALDIRILAR TÜRKİYE'NİN SINIR GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR"

Şu ana kadar İran basınına göre 24 İran generali Suriye'de öldü ama Halep'i düşüremediler. Eylül ayından bu yana da Rus uçakları 8 bine takın sorti yaptı ve kadın, çocuk ayırt etmeden bombaladı. Bu son saldırıların Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit aldığı açıktır.

 

TÜRKİYE PYD'Yİ NEDEN VURDU?

Ayrıca, yeni bir mülteci akınına sebep olarak Avrupa'yı da hedef alıyor. Sayın Merkel ile her görüşmemizde bu konuda anlaşıyoruz. Türkiye yeni bir mülteci akınına yol açmamak ve mültecilere bulundukları yerde müdahele etmek için cumartesi günü YPG mevzilerini vurmaya başladık.

 

TÜRKİYE BUNA ENGEL OLACAK

Türkiye Azez'e yönelik saldırılara kesinlikle engel olacaktır. Türkiye'ye karşı yeni bir mülteci dalgası oluşmasına ve sivillerin öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Sınırı tehdit eden kim olursa olsun, aynı tavırı göstereceğimizden kimseni şüphesi olmasın.

 

"AVRUPA 3 YIL ÖNCE GÖRSE YÜZBİNLERCE İNSAN HAYATTA OLACAKTI"

Güya barışa doğru gideceğiz derken, Türkiye'nin Halep'e doğru koridoru kapansın istiyorlar. Halep'in o yiğit insanlarının açlığa da direnebileceklerini hesap etmiyorlar. Sonunda zafer mutlaka inananların olacaktır. En son Minnağ Havaalanı'nı ele geçirdikten sonra Azez'e saldırı gerçekleştirdiler. Mülteci akınına sebep vermeden, YPG'ye yönelik hedeflere mukabelede bulunuyoruz, bulunmaya devam edeceğiz. Her biri Türkiye'ye teşekkür ediyor. Bizi engellemeye çalışacaklar, elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu saldırıların Avrupa'yı da hedef aldığı ortadadır. Merkel'le bu konuda mutabık kaldık. Merkel dün, yıllarca söylediğimiz teklifin haklılığını teyit ederek, Suriye'de uçuşa yasak bölge olmasını ifade etti. Bu 3 yıl önce olsaydı yüzbinlerce insan hayatta olacaktı.

 

"AZEZ'E YÖNELİK SALDIRILARA ENGEL OLACAĞIZ"

Türkiye Azez'e yönelik saldırılara kesinlikle engel olacaktır. Türkiye'ye karşı yeni bir mülteci dalgası oluşmasına ve sivillerin öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Sınırı tehdit eden kim olursa olsun, aynı tavırı göstereceğimizden kimseni şüphesi olmasın.

 

"PYD-YPG RUSYA'NIN PARALI ASKERİDİR"

PYD-YPG kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değildir, Rusya'nın paralı askeridir. Halep ve Suriye'de sadece rejim yanlılarının kalması geri kalanın ülkede kalması planı var. Bu geçmişte Rusya'nın yaptığı şeyle aynı şeydir.

Türkiye'nin tutumu ilkesel bir tutumdur. Türkiye sadece kendi ulusal güvenliğini değil, insanlık değerini de koruyor. Terör örgütlerinin cirit attığı bir bölge haline getirilmek istenen Suriye acılar içindedir. Bölgenin güvenliğini korumak zorundayız. Bu terör örgütleri gayrimeşrudur. Suriye'deki temel problem Esad rejiminin ömrünün uzatılmasıdır. YPG, PYD ve Rusya Esad'la mücadele etmiyor. Ilımlı muhalefetle mücadele ediyor, arkadan bıçaklıyor. YPG-PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil, Rusya'nın paralı askerleridir. Burada bir tek DAEŞ mensubu yok.

 

"BU NE KÜSTAH BİR YAKLAŞIM"

Biz burada oynanan oyunu görüyoruz. Buna karşı Suriye halkının yanında olacağız. DAEŞ bahane edilerek bütün Suriyelilerin, Suriye'den çıkarılması için etnik kıyım gerçekleştiriliyor. Bu Rusya'nın Çeçenistan'da yaptığının aynısı. Bu kirli hesap görülmezse, ileride çok büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Demografik dengenin değişmesi için uluslararası toplumu uyarıyoruz. Sırf Türkiye ve Avrupa'yı rahatsız etmek için yüzbinlerce insanı bombardımana karşı ses vermek gerekiyor. 
Günlerdir Rus uçaklarının bombaları altında, çocuklar katlediliyor, bunları yapanlara karşı Türkiye tedbir aldı diye Rusya Türkiye'yi BM'ye şikayet ediyor. Bu ne küstah, arsız yaklaşım. Kendisi bombardımanlarla mazlumları katledecek, Türkiye sınır güvenliğini sağlamaya çalışacak; sonra gdip BM'ye şikayet edecek. Onun için biz dünya 5'ten büyüktür diye haykırıyoruz.

 

"BU BOMBARDIMANI ALÇAK RUS UÇAKLARI YAPTI"

Rusya'nın bu suçunu yüzüne vurması gereken ABD ve diğer müttefiklerimiz bu "bombardımanı kınıyoruz" diyor. Allah'tan başka kimseden korkmadan söylüyoruz, "Bu bombardımanı alçak Rus uçakları yaptı." Sesi gür olmayanın sesi çıkmaz.

 

3. DÜNYA SAVAŞI İDDİALARINA YANIT

Sanki Türkiye hemen savaşa girecekmiş gibi algı yapılıyor. Bu konuda hassas olmamız lazım. 3.Dünya savaşı olacak spekülasyonları tamamen hayali senaryodur. Türkiye'nin hemen yanında zaten 5 yıldır gerçek bir savaş yaşanıyor. Biz baştan bu yana, barışçı bir çözüm için çok çaba harcadık. Her şeye rağmen Türkiye'yi 5 yıl içinde bu savaşın dışında tuttuk.  Bu 5 yıl içinde ekonomimiz büyüdü. Türkiye, savaştan uzak kalmak için yanı başındaki tehditlere karşı tedbirlerini almıştır ve almaya devam edecektir. 

Editör: TE Bilisim