ŞEHRİVAN HABER - Geçtiğimiz günlerde AK Parti Van İl Başkanlığı, Tanıtım ve Medya Başkanı Sinan Başak Tarafından yapılan açıklamanın yankıları sürüyor. Sert bir açıklama ile bazı kesimlerle ilgili çarpıcı ifadelerin yer aldığı açıklama sonrası turizmcilerin de dahil olduğu sürecin ardından DEVA Partisi Van İl başkanlığı cephesinden iki ayrı açıklama geldi. İl başkanlığı tarafından yapılan paylaşımda o açıklamaya tepki gelirken, DEVA Partisi Van İl Başkanlığı’nın Van İl Teşkilat Başkanı olan tecrübeli siyasetçi Fuat Yaşar Atan tarafından da çok sert bir açıklama yapıldı.

DEVA PARTİSİ VAN İL BAŞKANLIĞI: BU AÇIKLAMAYI TALİHSİZ BULUYORUZ!

Konuyla ilgili açıklamaya DEVA Partisi il başkanlığı tarafından yapılan eleştiride şu sözlere yer verildi: “AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından yayınlanan “Kapıköy Gümrük Kapısı” açıklamasını talihsiz buluyoruz. Kapıköy Gümrük Kapısı’nın açılmasını isteyenler ‘terörist’ değil, şehrimizin mağdur olan esnaf, tüccar ve turizmcileridir. İlimize yatırım yapan, istihdam sağlayan, vergi verenler için “terörist” ibaresinin kullanılması doğru değildir. Şunu da sormakta fayda görüyoruz: Kapıköy Gümrük Kapısı’nın açılması için çağrı yapan parti fark etmeksizin Van milletvekilleri de mi teröristitir?”

DEVA’NIN TEŞKİLAT BAŞKANI ATAN DA SERT TEPKİ GÖSTERDİ!

İl başkanlığının açıklamasından kısa bir süre sonra da Deva Partisi Van İl Teşkilat Başkanı Fuat Yaşar Atan bir açıkalma yayınladı. O açıklamayı sert sözlerle eleştiren Atan, şu ifadelere yer verdi: “İlimiz ve bölgemizin turizm ve ticareti için adeta nefes kapısı olan ve halen kapalı Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması gerektiğine dair bir öneriye bile tahammülü olmayan malum çevreler var. Bu çevreler, yapıcı ve ilimize çok katkısı olacak öneriye karşılık ‘varsa’ fikirlerini ifade etmek ve çözüme odaklanmak yerine her zamanki ‘klişe’ yaftalara sığınıyorlar. Düşünün, siz “Kapıköy açılmalı” diyorsunuz onlar size “terör sevici”, “alçak” ve “kaos üretici” gibi ithamlarla cevap veriyorlar. Bu fikirlerin olmadığını bildiğimiz gibi zaten fikir de olmayan bu mesnetsiz etiketlerin de kendilerinin değil onları kumanda eden demokrasiyi ve eleştiri kültürünü sindirmemiş bir mantıktan ötürü olduğunu biliyoruz.”

“SALGIN SADECE KAPIKÖY’DE Mİ VAR?”

“Ülkemizin neredeyse tamamının açık olduğu sınır kapılarında sağlık, salgın tehlikesi yok da Kapıköy’de mi sorun var? Orada daha fazla mı korona virüsü var? Yetkili konumdaki kişilerin ilgisizliği, yeteneksizliği, dar görüşlülüğün ve memleketi sahiplenmemelerinin dışavurumu sorunları görmek yerine örtbas etmek, sorunları iyi niyetle dile etirenlere bile saldırmaktır. Siz gelene gidene terörist derseniz de “terörist” kavramı hukuki bir kavramdır ve sadece hukuk mekanizması tarafından tanımlanabilir. Bu ülkede Türk, Kürt, Alevi, Arap, Çerkes veya başka bir etnisite Türkiye Cumhuriyeti’nde anayasal olarak eşittir ve sizin mesnetsiz yaftalarınız bunu değiştirmez.”

“KAPIKÖY AÇILSIN DEMEK TERÖR FAALİYETİ DEĞİL”

“Ticareti turizmi veya vatandaşların menfaatlerini savunan aksaklıları dile getiren, eleştiren herkesi alçak, terörist, terörist sevicisi ve hain diye yaftalayamazsınız. Ağır ithamlarla suçladığınız önce bu ülkenin masum vatandaşı, bölgeniz ve ilinizde yaşayan bir şahsiyet, dostunuz, ailesini, çevresini bildiğimiz ve hatta akrabanız da olabilir. Bu çevreleri bu kadar mesnetsizce, terör seviciliği ile kaos üretmekle suçlamanız makul ve kabul edilebilir bir üslup değildir. Birilerinin Kapıköy için “açılsın” dediği için terör faaliyetini işlediğini düşünüyorsanız mahkemeler oradadır. Twitter’da yargılama henüz icat olmamıştır.”

ATAN: YAPTIĞINIZ ELEŞTİRİLERİ FİKİRDAŞLARINIZ BİLE KABUL ETMİYOR!

“Şu hususta eminim ki yaptığınız eleştirileri en yakın çevreniz ve vicdanlı fikirdaşlarınız bile kabul etmiyordur. Ancak karşı mahalleye gösterdiğiniz tepkilere maruz kalırlar diye sessiz kalıyorlar. Zaten tüm problemlerimizin kaynağı da bu sessizlik, doğruya doğru diyememektir. Yeri ve zamanı geldiğinde verilecek demokratik ve onurlu cevaba hep beraber şahit olacağız. Bu ülkeye, ilimize ve belki size de DEVA olacak bütün eleştirileri korkmadan, yılmadan, yorulmadan yapacağız. Kaos değil çözüm önereceğiz. Ben değil, biz merkezci olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

SİNAN BAŞAK NE DEMİŞTİ? O AÇIKLAMALARI İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYINIZ...

Editör: TE Bilisim