ŞEHRİVAN ÖZEL - Geçtiğimiz haftalarda istifası alınan Ak Parti'nin 3 merkez ilçe başkanının boş kalan koltuğu, bugün yapılan görüşmeler sonrasında yeni isimlerin atanması ile dolduruldu.

Ak Parti genel merkezi aldığı adaylık başvurularının ardından bazı isimlerle birebir görüşmeler yaptı. Bir kaç gündür devam eden görüşmeler sonrasında bu akşam itibariyle yeni ilçe başkanlarının ataması tamamlandı. İpekyolu İlçe başkanlığına, Ethem Görgülü, Tuşba İlçe başkanlığına M. Nuri Başdinç, Edremit İlçe başkanlığına ise Sezer Bayramoğlu'nun atandığı görüşmeler sonrasında genel merkezde hareketli anlar yaşandı.

ATAMA KARARI SONRASI BİR ANDA GERİLDİ!

Atama kararının açıklanması sonrasında genel merkezde gerginlik yaşandı. Partinin davetiyle Genel Merkez'de görüşülen İpekyolu Kurucu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, atamayı yapan heyet ile tartışma yaşadı. Mevcut atamalar sonrası sert tepki gösteren Kuşan, Van AK Parti ile ilgili eleştirilerini heyet ile paylaştı. Kuşan, atama sonrası, "Atanan arkadaşlarımızla hiç bir sorunum yok. Kendilerine hayırlı olsun. Atanmalarına itirazımız yok." dedi. Öte yandan Kuşan'ın Ak Parti İl başkanını eleştirel sözler sarfedip yanlış politikalar ile partinin bitirilme noktasına getirildiği iddia edildi. İldeki mevcut gidişat ile ilgili sitemlerini dile getiren Kuşan'ın il başkanlığının değişmesi gerektiği ile ilgili de sözler sarf ettiği öğrenildi.

Öte yandan Ak Parti'nin Edremit ilçe başkan adaylarından Sıddık Kırmızı Kaya da heyete karşı, "Adaletsizsiniz!" diyerek tepkisini gösterdiği bilgisi edinildi.

Editör: TE Bilisim