ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Sadet Partisi Van İl Başkanlığı ‘Van konulu’ 5’inci toplantısını gerçekleştirdi.

 

Sadet Partisi Van İl Başkanlığı Van’ın sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Her hafta farklı başlıklarla Van’ın sorunlarını gündemine alan Sadet Partisi bu hafta Van Gölünü gündemine aldı. Parti binasında yapılan açıklamada il başkanı Özay İlhan, Vangölü’nün sıkıntılarını sıraladıktan sonra, duyarlılık için çağrıda bulundu.

 

“GÖLE ÇÖP DÖKÜLMEYE DEVAM EDİLİYOR”

 

İlhan yaptığı açıklamada, “Saadet Partisi Van il başkanlığı olarak Gündemimiz Van konulu basın toplantılarımızın beşincisini gerçekleştiriyoruz. Bu hafta ki konumuz daha önce hakkında basın açıklaması yaptığımız en büyük değerimiz olan Van Gölü'dür.” Dedi. Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü konusunda Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak hükümete ve belediyelere Van Gölü konusunda tavsiyede bulunduklarını dile getiren İlhan, “Fakat akabinde gördük ki, belediyeler göle çöp dökmeye devam etmekte ve bu konuda ısrarını sürdürmektedir. Karayolları, 11’inci Bölge Müdürlüğü binası ve lojmanları için Van Gölü’nü 60 metre doldurarak köprülü kavşak yapma arzusuyla inşasına devam ettirdiği utanç duvarını yükseltmeye devam ettirmektedir. İlimizi temsil ettiğini iddia eden sayın vekillerde ilimizle alakalı hiçbir ciddi konuda ortada olmadığı gibi Van gölü konusunda da hiçbir şekilde ortada yoktur.” Diye belirtti.

 

3 AYRI NOKTADA STANT AÇILACAK

 

İlhan konuşmasını şöyle tamamladı: “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Gençlik kollarımızca Salı günü VAN AVM, Çarşamba günü Sanat Sokağı ve Perşembe günü Beşyol da imza standı açılacaktır. Van Gölü için duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza çağrımıza kulak vermeye ve Van gölü için imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim