Van'daki musluktan kan akan afişlerle halkın tehdit edildiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Ey Selahattin Demirtaş, HDP'liler bizi yumuşak başlı görmeyin, biz uysal koyun filan değiliz. Milletimizi, insanlarımızı tehdit etmeyin. Orayı başınıza yıkarız."dedi.


AK PARTİ EMANETE İHANET ETMEDİ

İktidarda oldukları süre boyunca ülkede büyük devrimlere imza atmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Soylu, "13 yıldır iktidarda olan AK Parti bu süre içerisinde milletin emanetine halel getirmeden, bu milletle beraber adım atarak, ona verilen emanete ihanet etmedi" dedi. 

AK Parti'nin 13 yıllık siyasi hayatının en büyük dinamik gücünün kadınlar olduğuna işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaseti erkekler yapar zannederler ama MHP bir erkek partisidir, onun için iktidar olamaz. Kadın kendi tercihini ortaya koyduğu zaman iktidar da yapar iktidardan da düşürür. Türkiye'nin yarınlara gitmesinin en önemli sebeplerinden birisi olur. Huzur, barış içinde bir ülke olsun diye AK Parti'li kadınlar büyük bir mücadele ortaya koydu. 13 yıllık AK Parti devrimlerinin en önemli mimarları kadınlardır. Her sıkıntılı dönemde dik durdunuz, eğilmediniz. AK Parti'nin bugünkü gücü kadınlardan kaynaklanmaktadır. AK Parti 13 yıldır kadınları yalnız bırakmadı, Türkiye'de 20. yüzyılda sözde kadının adı vardı özde yoktu. AK Parti politikaları ile beraber siyasette, cemiyet hayatınında, iş hayatında sosyal hayatta kadının varlığını ortaya koydu." 

Soylu, AK Parti'nin yaptığı en önemli devrimlerinden bir tanesinin de kadın devrimleri olduğunu dile getirdi.

İNSANLARIMIZI BİRBİRİNDEN AYIRAMAYACAKLAR

Çözüm Süreci'ne de değinen Soylu, "Çözüm Süreci bir demokrasi, kardeşlik, eşit vatandaşlık sürecidir. Çözüm Süreci Allah insanı nasıl yaratmışsa ona göre muamele edilmesi sürecidir"dedi.

AK Parti'nin insana insan olma onurunu tattırmaya çalıştığını, ülkenin tamamında huzurun, sükunun, güvenin, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin olmasını sağladığını dile getiren Soylu, "Bunu istismar etmeye çalışanlar var. Bu ülkenin huzurunu tehdit edip, 'Biz istersek sokakları yakarız, yıkarız' demek isteyenler var. Ama bilsinler ki İstiklal Mücadelesi'ni bu ülkenin bütün bireyleri, birlik ve beraberlik içerisinde başarmıştır. İnsanlarımızı birbirinden ayıramayacaklar" diye konuştu.

BASKI ORTAYA KOYMAYIN

Van'da reklam panolarına çeşmeden kan akıtılan afişler asıldığını ifade eden Soylu, "Altta da yazıyorlar 'Ne olacağına karışmayız.' Tehdidi görüyor musunuz? Ey Selahattin Demirtaş, HDP'liler bizi yumuşak başlı görmeyin, biz uysal koyun filan değiliz. Milletimizi, insanlarımızı tehdit etmeyin. Orayı başınıza yıkarız. Demokrasi böyle bir şey değil. İnsanlar kendi hür, özgür iradeleriyle kimi seçiyorlarsa seçsinler. Baskı ortaya koymayın" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim