ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ / MERAL YILDIZ-  AK Parti Van’da flaş bir hamle yaparak son dönemlerin en çok konuşulan ismini Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirledi. Önceki gün acilen Ankara’ya davet edilen Van TSO yönetim kurulu başkanı Necdet Takva, dün AK Parti Genel Başkanı tarafından Van adayı olarak duyuruldu. Uzun yıllar sonra Van’ın sözüne kulak veren ve bir çok anket çalışmasından ismi en önde çıkan bir isim olarak Necdet Takva’yı tercih eden AK Parti’nin adayı kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Ak Parti’nin ‘gönül belediyeciliği’ parolasıyla çalıştığı bir süreçte Van’ın gönlünden geçen bir ismin aday gösterilmesi daha ilk günden büyük ses getirirken Necdet Takva’ya destek çığ gibi büyüdü. Adaylığı büyük yankı uyandıran Takva, adaylığının açıklanması sonrası ilk mesajını sosyal medyadan yaparken, Vanlılar’ın büyük bölümünden “Bir çok kesimin oyunu alabilecek bir isim” yorumu ile karşılandı.

 

Uzun süredir gündemde merak konusu olan Ak Partinin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklandı. Dün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 14 yeni belediye başkan adayını açıkladı. İl başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Partinin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva olduğunu açıkladı.

 

 

JET HIZIYLA GELİŞEN ADAYLIK SÜRECİ!

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 14 il belediye başkan adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayını Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva olarak açıkladı. Takva’nın adaylığı bir anda kentte büyük yankı uyandırırken, adaylık serüveni ise adeta 24 saatlik bir süreçte jet hızı ile ilerledi. Adaylık hızlı ilerlese de sürecin uzun bir araştırmanın sonucu olarak yansıdı. Şöyle ki: Van’da 6 ismin büyükşehir için başvurusu alan AK Parti, buna rağmen aday çalışmalarını sürdürürken, anketlerle halkın istediği ismi araştırdı. Aday adayları dışında bir çok ismin de isminin geçtiği süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne sadece 2 isim sunuldu. Bu iki isimden birisi de Necdet Takva idi. Bir çok kamuoyu araştırmasında adı önde çıkan Takva, Erdoğan’ın da tercihi olurken apar topar Ankara’ya davet edilerek aday gösterildi. Bilindiği gibi Trabzon için de Van Valisi Murat Zorluoğlu benzer bir şekilde davet edilmiş ve birkaç saatlik görüşmenin ardından ertesi gün aday olarak gösterilmişti.

 

 

ERDOĞAN “TAKVA” DEDİ

 

Van’ın beklediği açıklama dün saat 11.00’de başlayan AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında geldi. Erdoğan, önce seçimlerle ilgili çalışmaları, yeni stratejileri konuştu. Sonra da AK Parti’nin adaylarını açıkladı. Van ile birlikte 14 ismi açıklayan Erdoğan, Van’ın adayını Necdet Takva olarak duyurdu. Bu açıklamanın ardından dün geceden bu yana devam eden bekleyiş de sona ermiş oldu.

 

 

TAKVA’DAN İLK AÇIKLAMA…

 

Erdoğan’ın açıklaması sonrası gözler Takva’ya çevrilirken, büyükşehirin adayının ilk sözleri merak konusu oldu. Ak Partinin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, aday seçilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Takva adaylığı ile ilgili mesajında şu sözlere yer verdi: “Takva açıklamasında, “Halktan olacağız, sıradan olacağız, başkan değil hizmet eden olacağız. Çok çalışacak, kazanacak, üretecek, kalkınacak, refah yaratacağız. Ya Allah, Bismillah...” ifadelerini kullandı.

 

GÜLAÇAR’DAN NECDET TAKVA’YA DESTEK

 

AK Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, AK Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilecek Necdet Takva’ya tam destek verdi. Açıklamalarda bulunan Osman Nuri Gülaçar, öncelikle büyükşehir için aday adaylığı başvurusunda bulunan tüm dava arkadaşlarına teşekkür etti. Gülaçar, “Her biri bizim için, partimiz için çok değerli dava arkadaşlarıdır. İnanıyorum ki bütün arkadaşlarımız hak ettiği değeri görecektir ve onlar da partimize hak ettiği desteği gösterecektir. Bilindiği gibi adaylık için birçok arkadaşımız başvuruda bulunur, farklı şahıslar için kamuoyu yoklamaları yapılır ve nihayetinde genel merkezimiz ve genel başkanımız bir tasarrufta bulunur. Genel merkezimizin nihai kararına tüm dava arkadaşları olarak sahip çıkarız ve yeni süreçte elimizden gelenin en iyisini yaparız. Adayımız Necdet Takva Bey, mevcut Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı iken kendisine bu görev tevdi edildi. Van Büyükşehir Belediye Başkan adayımız oldukça tecrübeli, Van’ı ve Vanlıyı tanıyan, şehrin ticaretine ve siyasetine hâkim, sadece belli bir kesimin değil tüm Vanlı hemşehrilerimizin takdirini kazanmış, tecrübeli ve nitelikli bir arkadaşımız. Büyükşehir adayımız ve ileriki tarihlerde açıklanacak ilçe adaylarımız ile tüm teşkilatlarımız ve bu davaya gönül vermiş bütün arkadaşlarımız ile bu seçimde Van’a ve Vanlıya yaraşır bir zafer kazanacağımızdan hiç şüphem yok." Dedi.

 

 

"NECDET TAKVA BEY’İN AÇIKLANMASINDAN BU YANA BİNLERCE TEBRİK MESAJI VE TELEFONU ALDIK"

 

Gülaçar konuşmasını şöyle sürdürdü; “AK Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı tercihinde bir kez daha göstermiştir ki şehrimizin ve bölgemizin geleceği için, bu memleketin hayrı için her kapıyı çalabilecek, memleket sevdalısı olan herkese taşın altına elini sokması için sorumluluk teklifinde bulunacak büyüklüktedir. Partimizin büyüklüğü her zaman halkın sesine, milletimizin ferasetine güvenip doğru karar almasından gelir. Necdet Takva Bey’in açıklanmasından bu yana binlerce tebrik mesajı ve telefonu aldık. Duyulan memnuniyetin büyüklüğü maalesef rakiplerimizde de endişe oluşturduğundan farklı yorumlara başlamışlardır. Bu bizim için sevindirici bir durumdur. Unutmayın ki rakipleriniz size ne kadar saldırıyorsa, sizden o kadar çekiniyor ve çaresizliğini ifade ediyordur. Biz bunlara aldırış etmeden şehrimize neler kazandıracağız, şehrimize nasıl dev projeler katacağız, Van’ımızın ticaretini nasıl şahlandıracağız, işsizlik problemine nasıl el atacağız, gençlerimize ve geleceğimize nasıl bir gelecek hazırlayacağız, bunların hepsine odaklanıp projelerimizle geliyoruz. Tekrar tüm aday adayı arkadaşlarıma teşekkürümü sunarken, ilimiz milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımız, belediye meclis üyesi adayı arkadaşlarımız, tüm aday adayı arkadaşlarımız ve bütün dava arkadaşlarımızla birlikte büyük bir heyecanla yerel seçim zaferi için çalışmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.

 

 

ÇALIM’DAN TAKVA AÇIKLAMASI

 

AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, yaptığı açıklamada, uzun süredir heyecanla bekledikleri kararın bugün açıklandığını söyledi. Kararın, tüm Vanlıları mutlu ettiğini ifade eden Çalım, şunları aktardı: "Bizler de Van adayımızın yanındayız. Gerçekten genç ve Van'ın yetiştirmiş olduğu, özellikle Ticaret ve Sanayi Odası'ında yaptığı çalışmalardan dolayı da bu kardeşimizin büyükşehir belediye başkanlığını fazlasıyla yerine getireceğinden eminiz. Memleketimize hayırlı olsun. Bütün AK Parti sevdalıları da bu kararı bekliyordu. Uzun süredir belediye başkanlığı görevini valimiz yürütüyordu. Hükümetimizin destekleriyle Van'ımız çok iyi yere geldi ve büyük bir değişim yaşadı. Bu değişimin daha ileriye gitmesi için bazı projeler devam ediyor. Bu projeleri de Necdet kardeşimizin yürütecek güçte olduğunu düşünüyoruz. Yolumuza devam edeceğiz."

 

#VANZAMANI

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 büyükşehir belediye başkanını açıkladı. Erdoğan, Van’ın Ak Parti Büyükşehir Belediye başkanı olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva açıklamasının ardından Takva, sosyal medya hesabında dikkat çeken bir değişikliğe gitti. Takva, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ismi açıklandıktan sonra sosyal medya hesabının biyografi bölümünü #Vanzamanı olarak değiştirdi.

 

 

NECDET TAKVA KİMDİR?

 

Necdet Takva, 2 Aralık 1969 yılında Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini Van'da tamamladıktan sonra Ankara Gazi Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yönetim bilimleri alanında yüksek lisans yaptı. Üç dönem maliye-işletme okudu. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda 8 yıl genel sekreterlik, 2 dönem de başkanlık görevini yürüttü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 74. Genel Kurulu'nda Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı'na seçildi. Takva, evli ve dört çocuk babası.

 

Editör: TE Bilisim