Van'da AK Parti'den milletvekili seçilen eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk, mazbatalarını İl Seçim Kurulundan aldı.

 

Atalay ile Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Van Adliyesine geldi. İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk'ü ziyaret ederek bir süre sohbet eden Atalay, seçim süreci boyunca gösterdikleri özveriden dolayı seçim kurulu görevlilerine teşekkür etti. Yüksek Seçim Kurulunun kesin sonuçları açıklamasının ve 17 Kasım'da da meclisin yemin töreni için toplanmasının beklendiğini anımsatan Atalay, bu gelişmelerden sonra hükümetin kurulması noktasında hızlı hareket edileceğini söyledi. 

 

ATALAY: MEMLEKETİN BİRİKEN KONULARI VAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçiminin de fazla zaman almayacağını ve önceki seçimlere göre daha net bir tablonun bulunduğunu dile getiren Atalay, şunları söyledi:

“Meclis başkanının en azından üçüncü turda seçileceği ortada. Biraz da geçiş dönemi yaşadık. Memleketin biriken konuları var. Bu hafta sonu G-20 ile meşgulüz. Bu Türkiye için çok önemli bir toplantı. Dünyanın gözü Türkiye'de olacak. Büyük ülkelerin liderleri burada olacak. Suriye konusu G-20'nin öncelikli konularından biri olacak. Ardından da güçlü bir hükümet kurulur. G-20 uluslararası bir tanıtım ve bunun yanında önemli bir çalışma.” 

 

‘SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEYİ RAHATLATTI’

Seçim sonuçlarının ülkeyi rahatlattığını ve herkesin işine baktığı bir ortama kavuştuklarını söyleyen Atalay, “Geçen seçimler gibi fazla itirazlı bir seçim olmadı. Çok gündeme gelen bir sıkıntı olmadı. Bundan sonra artık kentimizin sıkıntılarıyla ilgileneceğiz. Uzun süren bakanlık görevleri döneminde Türkiye'nin sorunlarıyla ilgileniyorduk. Bundan sonra Van’la daha çok ilgileneceğiz” diye konuştu.

 

ÖZTÜRK: KOORDİNASYON İYİDİ

İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk de sorunsuz ve sıkıntısız bir seçim atlattıklarını belirterek, “Seçim günü bir taraftan sosyal medyadan atılan mesajları da takip ettik ve burada herhangi bir aksaklık olduğuna dair mesajları ilgili yerlere sevk ettik. Koordinasyonda iyiydi. Bu nedenle önemli bir sorun yaşanmadı. Kırsalda güvenlik noktasında sıkıntı yaşar mıyız diye endişemiz vardı ancak bu olmadı. Bu tip sorunlar seçim sonuçlarına da etki edebiliyor ama öyle sıkıntılarla karşılaşmadık ve süreci sorunsuz atlattık.” Dedi. İl Seçim Kurulu Başkanı Öztürk, konuşmaların ardından Atalay'ın mazbatasını takdim etti. 

Atalay, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün'ü de ziyaret ettikten sonra adliye binasından ayrıldı. 

 

HDP’Lİ VEKİLLERDE MAZBATALARINI ALDI

HDP Van Milletvekilleri ise dün Seçim Kuruluna giderek, mazbatalarını İl Seçim

 Başkanı Ali Öztürk’ten aldı. Mazbata alım töreninin ardından kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, “7 Haziran seçimlerinin ardından parlamentoya dönük gelişen darbe ve parlamentonun işlevsizleştirilmesi akabinde halkımıza dönük geliştirilen kirli savaş koşulları altında her türlü baskı, şiddet ve katliama rağmen partimiz başta Kürdistan olmak üzere Türkiye genelinde belli bir başarı sağlamış, parlamentoda halklarımızın temsili noktasında bir sonuç açığa çıkmıştır.” Şeklinde konuştu.

 

“TEMSİLİYET SONUCU AÇIĞA ÇIKTI”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekilleri mazbatalarını adliye binasında il YSK Başkanı Ali Öztürk’ten aldı. Öztürk’ün çayını içen vekiller daha sonra bir bir mazbatalarını aldı. Mazbata alım törenini ardından adliye binası önünde kısa bir açıklama yapan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, “Darbe ve savaş koşullarında yaşadığımız bir seçim sürecini geride bıraktık. 7 Haziran seçimlerinin ardından parlamentoya dönük gelişen darbe ve parlamentonun işlevsizleştirilmesi akabinde halkımıza dönük geliştirilen kirli savaş koşulları altında her türlü baskı, şiddet ve katliama rağmen partimiz başta Kürdistan olmak üzere Türkiye genelinde belli bir başarı sağlamış, parlamentoda halklarımızın temsili noktasında bir sonuç açığa çıkmıştır.” Diye belirtti.

 

“TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR İKTİDAR TERÖRÜ İLE KARŞI KARŞIYA”

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm seçimlerde olduğu gibi bugünde toplumumuz ve halklarımız Türkiye’de ciddi bir iktidar terörü ile karşı karşıya. Toplumun tamamı terörize edilmeye çalışılıyor. Ankara katliamında gerçekleştirilen faili muğlaklaştırılmaya çalışılan süreçte bugün Silvan’da geliştirilen aslında faili çok açık ve belli olan katliam politikalarının halkımız üzerinden estirilmesine karşı mücadelemizi bugünden itibaren parlamentoda daha aktif ama esasında şunu çok iyi biliyoruz Türkiye’de çoğunluğun despotizmi çoğunluğun diktatörlüğünü, özellikle son 13 yıldır çok ciddi yaşayan bir toplumuz. Yaşamın her alanında, meydanlarda, sokaklarda, köylerde, mahallelerde her yerde özellikle bu çoğunluğun despotizmine, gasp edilen çoğunluğun diktatörlüğüne karşı mücadeleyi, direniş çizgisi temelinde geliştirme ve büyütme en büyük çabamız olacaktır.”

 

“DİRENİŞ SÜRECİNİN İÇİNDE YER ALMA SÖZÜNÜ YİNELEMEK İSTİYORUZ”

Van’dan Silvan’a ses vermek istediklerini kaydeden Yıldırım, “Silvan’da yaşamını yitiren tüm insanlarımızı saygı ve minnetle anarken şu sözü belirtmek istiyoruz. Eğer halk bağlılığımız ver ise eğer onurumuz var ise biz onurlu bir temelde halkımızla birlikte adım adım direniş sürecini örgütleme, direniş sürecinin içinde yer alma sözünü yinelemek istiyoruz.” Dedi. 


ŞEHRİVAN SİYASET: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim