AK Parti Erciş Belediye Meclis Üyesi Emrah Yağar, Milletvekili seçimlerinde aday adayı olduğunu açıklayarak, 2015 seçimlerinde AK Parti’nin Van’da milletvekili sayısını ve oyunu artırarak çıkacağını söyledi. Yağar, Van’ın çözüm bekleyen sorunlarının olduğunu kaydederek, sorunların çözümü, yeni hizmetler ve Van’ın kalkınması için aday adayı olmaya karar verdiğini belirtti.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde Ak Parti’den Van milletvekilli aday adayı olduğunu açıklayan Ak Parti Erciş Belediye Meclis Üyesi Emrah Yağar, 2015 seçimlerinde AK Parti’nin Van’da milletvekili sayısını ve oyunu artırarak çıkacağını söyledi. Van’da milletvekilli aday adayları arasında hareketlenme başlarken, kulislerde çok sayıda ismin aday adaylığı için hazırlık yaptığı konuşuluyor. AK Parti Erciş Belediye Meclis Üyesi Emrah Yağar, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilli seçimlerinde Van’a, Vanlılara hizmet etmek için AK Parti’den Van milletvekilli aday adayı olduğunu belirtti.

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADAY OLDUM’

Van’ın çözüm bekleyen birçok sorununun olduğunu ifade eden Yağar, “İlçemizin olmazsa olmazı olan ve yapılması planlanıp da bir türlü yapılamayan kentsel dönüşüm projesi, depremden bu zamana kadar ertelenen vergi terkini, iş kur işçilerinin problemleri, TOKİ konut aidatlarının ertelenmesi veya yeniden yapılandırılması, çözüm süreci, yatırımların hareket kazanması gibi ilimizin bekleyen birçok sorunu var. Sorunların çözümü, yeni hizmetler ve Van’ın kalkınması için aday adayı olmaya karar verdim. Ben muhafazakâr bir ailenin çocuğuyum. Ak Parti’de yüzümün akıyla görev yapmaya devam ediyorum. Ben kendime partimizin kurucusu ve efsane ismi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı lider kabul etmiş, bu davaya gönül vermiş bir AK Partiliyim. Listede şahsıma yer verilip verilmemesi partime olan sevgimi, bağlılığımı ve hizmet anlayışımı asla etkilemez.” Dedi.

‘MİLLETVEKİLLİĞİ HİZMET MAKAMIDIR’

Milletvekilliğini halka hizmet makamı olarak gördüğünü söyleyen, Yağar, “Partimizin takdiri, seçmenlerimizin teveccühü ile milletvekilliği görevine seçildiğim takdirde başarıyla hizmet edeceğime inanıyorum. Siyaseten birikim bilgi sahibiyim. Geçmişimde utanacağım hiçbir işim olmamıştır. İnsan ideali için yaşar. Allah nasip ederse muhtemelen Mart ayında yasal müracaatlar başlayacak. Bende müracaatımı yapacağım. Mart ayına kadar da ziyaretlerime, istişarelerime, araştırmalarıma devam edeceğim. Adaylığım netleştiğinde ekip olarak çalışmalarımı faklı bir stratejide sürdüreceğim.” Dedi.

‘HER ZAMAN VAN SEVDASIYLA HİZMET ETTİM’

Yıllardır Van sevdasıyla çalışmalarını yürüttüğünü söyleyen Yağar, “İş hayatımda bölge insanımızı istihdam etme çabalarımın yanında, Bölgemizde yapılan gerek çevre temizliği, gerek yabani hayvanların barınmaları, beslenmeleri gerekse hayatımızın devamını sağlayan, hayat kaynağımızın başlıca temel taşlarından olan ağaç dikme kampanyalarına her türlü destek vererek bu bağlamda her duyarlı vatandaşımız gibi bende naçizane katkı sunmuşumdur. Bu bağlamda çalışmalar yapmışımdır. Ayrıca Van ve Erciş’in kültürünü, sanatını ulusal platforma taşıma, ya da bölgemizde yapılan konser, etkinlik, buna benzer etkinliklerde maddi manevi katkılarımı sunma konusunda hiç tereddüt etmemiş, aksine yakın çevremi de teşvik etmişimdir.” Dedi.

EMRAH YAĞAR KİMDİR?

1978 yılında Muradiye’de doğdu. İlköğretim ve liseyi Erciş’te tamamladı. Daha sonra ticaret hayatına atıldı. 2005 yılında sahibi olduğu Esatoğlu İnş. Gıda. Med. Nak. Mad. Turz. İth. İhr. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kurarak inşaat, nakliye, altyapı merkezi Erciş’te olmak üzere, Antalya ve ilçeleri, Ankara merkezde şubeleri olup, filo araç kiralama, sıfır ve ikinci el oto alım satımı ve oto yedek parça satışı yapmaktadır. Yağar sahibi olduğu firmada halen müdür olarak görev yapmakta olup, firma 2013 yılında Erciş ilçesi vergi rekortmenleri sıralamasında ilçe genelinde ilk 4 arasına girmeyi başarmıştır. 2002 yılında AK Parti’nin kuruluşundan bu yana aktif olarak siyaset yapmaktadır. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine seçilmiştir. Yağar evli ve 4 çocuk babasıdır. İyi derece Kürtçe ve Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilisim