Ömer Çelik'in yeni Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı'nı açıklamasının ardından Binali Yıldırımkürsüye çıktı.

 

KONUŞMASINA FIKRAYLA BAŞLADI

Konuşmasına fıkrayla başlayan Yıldırım, salondaki herkesi güldürdü. Fıkrada"Temel konuşmaya yapmaya hazırlanıyormuş. Kürsüye çıkmış bakmış konuşmasını unutmuş. Benim ki gibi.." ifadelerini kullanan Yıldırım, salonu güldürdü.

 

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum. 22 Mayıs pazar günü 2. olağan üstü kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı büyük bir oranda tamamladık. AK Parti demokrasi şölenine hazır. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına gösterilmek benim için çok büyük bir onur ve aynı zamanda zor bir görev.

Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan devraldığı bayrağı bugünlere başarılı bir şekilde getirmiştir. Partimizin ana kademelerinde 800'e yakın mensubumuz arasında istişareler başarıyla tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir. Yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla bütün dostlarıma gönülden şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti milletin geleceğini inşa etme partisidir. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız kimsenin şüphesi olmasın. 

 

Diyarbakır'da hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. Terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Günümüz aydınlık, geceniz mübarek olsun. Allah'a emanet olun, sağ olun, var olun...

Editör: TE Bilisim