Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beyaz TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"Seçimler bir sene daha sonra olsaydı daha net şeyler olabilirdi"

"Filmi geriye sarabilseydik, başkan adayı olmak için bir sene daha beklerdim. Gemiyi yüzdürebilmek için maddi manevi dokunuşlar gerekiyordu. Keşke o dokunuşların sonunda bazı şampiyonluklar olsaydı. Seçimler bir sene daha sonra olsaydı daha net şeyler olabilirdi. Bazı olaylar oldu geçmişte bir sene evveline gidersek. Kısmet buymuş."

"Aziz Yıldırım konusuna girmek istemiyorum"

"Aziz Yıldırım konusuna girmek istemiyorum. Beraber çok yayına çıkmak istedim, olmadı. Beraber müthiş mücadele verdik. Başka kulüplerin başına bu olay gelse, Fenerbahçe gibi ayakta duramazlardı. Ameliyatında not bile yollamamam, durumun ne kadar acı olduğunu gösteriyor.

" Fenerbahçe hakkı en çok yenen kulüptür"

"2011'den bu yana baktığımızda Fenerbahçe, telafisi olmayacak şekilde hakkı en çok yenen kulüptür."

"Hakkımızın yenmesine sebep olamaz"

"Sayın Ali Şen döneminde başlayan biz ve diğerleri... Bir ayrıştırıcı unsur oldu ve buna katılıyorum. Bugün aynı şey başka kulüpler için de geçerli olmaya başladı. Ancak bu, hakkımızın yenmesine sebep olamaz."

"Birilerinin çıkıp konuşması lazım"

"Türk futbolu, bir şehir takımının etrafında dönüyor. Bu tehlikeli. Bu, o takım için de çok tehlikeli. Birilerinin çıkıp konuşması lazım. Niye sadece biz konuşuyoruz?"

"Artık ifşa etme zaman"

"Torpille hakem atanıyor şu an. Bu hakemler niçin atanıyor? Belki de önümüzdeki 10 yıla hizmet etmesi için. Artık ifşa etme zamanı. Biz buna izin vermemeye çalışacağız. Bizim konuşmamız bir çözüm olacak mı? Belki olmayacak ama vicdanımız rahat yatacağız."

"İki tarafın da hayrına olacak şeyi yapacağımızı düşünüyorum"

"Mesut'un kendisiyle konuşmadık. Menajeriyle bir konuşma yapıldı. İki tarafın hayrına olacak şeyi yapacağımızı düşünüyorum. Bizim 100. yılda şampiyon olmaktan başka bir hedefimiz yok. Mesut'u yine olsa yine alırdım. Fırsattı. Büyük bir maaşı vardı ve kalan maaşın yarım sezonu Arsenal ödeyecekti. Kendisi arzuladı, biz istedik. Mesut Özil gibi bir ismi kim istemez. Bazen tutuyor bazen tutmuyor. Mesut da buraya gelip böyle olsun istemez. Üst üste sakatlıklar yaşadı ve böyle oldu."

"İsmail hoca göreve kayıtsız şartsız geldi"

"İsmail hoca göreve kayıtsız şartsız geldi. Kendisi geldiği zaman, önümüzdeki sezon için üst düzey ve dünyaca tanınan bir hoca aradığımızı biliyordu. Bu isimlerden birinin Löw olacağını da söyledik. Ben ve yönetimim arkadan dolaşıp iş yapacak insanlar değiliz. İsmail hocanın oynattığı oyunla takım ruhunu inşa etti. Samandırayı anahtar teslim verdi. Şapka çıkartmaktan başka yapacak bir şey yoktu. 10 numara 5 yıldız bir iş çıkarttı.  Ben kendisine ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. İsmail hoca moral açısından bizi dipten aldı ve kazanma alışkanlığı yakaladı."

"Hapse kadar giden yollar var"

"Spor yasası çıktı. Bize göre gerçekçi ve uygulanabilir bir yasa değil. Spor yasasında biz denk bütçeden sorumluyuz. Hapse kadar giden yollar var. Borcun tanımı yok. Biz bütçeyi yaptık, sezon başladı. Yayıncı kuruluş ödeme yapmadı. Onlar sorumlu değil biz sorumluyuz. Mücbir sebep, Covid. Yine biz sorumluyuz." 

"Aday olmayı düşünüyorum"

"Kulüpler Birliği Genel Kurulu'nda aday olmayı düşünüyorum. Genel kurul var haziranda. Başkanlarımızın takdiridir. Bütünsel olarak fayda sağlayacağımızı düşünüyorum."

"Kulüpler Birliği'ne ihtiyacımız var"

"Federasyonda yeni bir seçim var. Başkan kadar yönetim kurulunun kimlerden oluştuğu da önemli. Futboldan anlayanların, futbol için kalbi atan insanların olması lazım. Futbolun değer zincirini etkileyen insanlar olmalı. Dört kulübün de belirleyeceği bir başkan adayı da olabilir. Son dönemeçteyiz. Kurulların da sayın Ahmet Nur Çebi'nin de dediği gibi tamamen değişmesi lazım. Tarihin en kötü federasyonundan bahsediyoruz. İnşallah Kulüpler Birliği olarak federasyondaki başkanlık seçimi için bir aday çıkartabiliriz. Türk futbolunun gelişmesi için Kulüpler Birliği'ne ihtiyacımız var. Fatih Terim'in adaylığını destekler miyiz? Hayır."

"Ben, Beşiktaş'ın hakkını savunmadım"

"Beşiktaş'a karşı saygı ve sevgide hiçbir zaman kusurum olmadı. Geçen senenin sonuna bir dönelim. Gerek başkan seviyesinde gerek yönetici seviyesinde gerekse futbolcu düzeyinde bize imalı mesajlar verildi. Oradan bir üzüntümüz var. Bu seneye dönersek, Ahmet Nur Çebi başkan açıklamalarda yaptı ben öyle demedim diye. Ama bana öyle gelmiyor. Sebep, benim yaptığım basın toplantısında TFF'nin Trabzonspor'a bakış açısını gösteren bir örnek. Normal şartlarda Antalyaspor maçının iptal olması lazımdı. Hukuk süreci vardı Beşiktaş maçıyla ilgili. Ben, Beşiktaş'ın hakkını savunmadım. İşin garipliğini ifade etmek için söyledim."

"Bizim futbolcumuz satılık değil"

"Kim Min-Jae son yıllarda Fenerbahçe'ye gelmiş en iyi oyunculardan biri. Vitor Pereira'nın hediyesi. Ameliyat oldu. Buradan çok memnun. Şu ana kadar gitmesi için somut bir şey yok. İnanıyorum ki bir sene daha burada kalır, Dünya Kupası'nı geçirir. Gidecek daha çok yolu var. Biz onu elimizde tutamayacağımızı bilerek aldık."

"CSKA Moskova Mert Hakan için resmi teklif yapmadı"

"CSKA Moskova Mert Hakan için resmi teklif yapmadı. Bizim futbolcumuz satılık değil. Bizim kontratlı oyuncumuz için görüşmeler yapılıyorsa menajerler aracılığıyla, hukuki başvuru yapacağız. Satmayı düşünmüyoruz ama absürt bir şey gelir, bakarız."

"Ozan Tufan için geçen sene Beşiktaş'tan ilgi vardı"

"Ozan Tufan için geçen sene Beşiktaş'tan ilgi vardı bu sene yok. Bu sezon 4, en fazla 5 transfer yapacağız. Hocalarımızla konuşacağız. Ciddi bir planlama var."

Editör: TE Bilisim