Vanlı sporcu Bahar Atalay, 27 Haziran 2015 tarihinde Bulgaristan’ın Smolen kentinde yapılan WMRA Dünya Dağ Koşusu'nda 18.50 derecesi ile dünya şampiyonu oldu.

 

27 Haziran 2015 tarihinde Bulgaristan’ın Smolen kentinde yapılan WMRA Dünya Dağ Koşusu Kupasında Yıldız Kız Milli Takımında 3.6 kilometre yıldız kızlar yarışında, Vanlı sporcu Bahar Atalay 18.50 derecesi ile dünya şampiyonu olurken, Gülsün Tunç 19.27 derece ile ikinci, Gülcan Palavan 19.34 derece ile üçüncü oldu. 5.4 kilometrede yarışan yıldız erkeklerde Nurkan Dağtekin 25.19 derece ile ikinci, Ahmet Alkanoğlu 25.20 derece ile üçüncü, Emrah Gönen 26.05 derede ile dokuzuncu oldu. Diğer sporcular Osman Varkan 14., Cemal Karakaya 18., Savaş Oğuz 22. yıldız erkek takımı toplam 14 puanla ikincisi oldu. İtalya 12 puanla birinci olurken Rusya 30 puanla üçüncü oldu. WMRA Dünya Dağ Koşusu Kupasında yıldız kızlar kategorisinde 14 takım, erkeklerde ise 17 takım mücadele etti.

Bulgaristan’ın Smolen kentinde yapılan Dünya Dağ Koşusu Kupasında 3.6 kilometrede yıldız kızlar yarışında 18.50 derecesi ile dünya şampiyonu olan Bahar Atalay’ın Antrenörü İzzet Batmaz yaptığı açıklamada, “Bulgaristan’ın Smolen kentinde yapılan Dünya Dağ Koşusu Kupasında Yıldız Kız Milli Takımında yarışan sporcu Bahar Atalay Dünya Şampiyonu oldu. Ülkemize ve ilimize bu başarıları kazandırarak birincilik kürsüsünde İstiklal Marşı’mızı okutmanın ve bayrağımızı dalgalandırmanın mutluluğunu bizlere yaşatan sporcularımızı tebrik ediyoruz. Bizler bu yarışmalara katılmak ve ülkemizi bu yarışmalarda temsil etmek için birçok yarışmalarda farklı başarılar kazandık. Bu kazandığımız başarılarımızın sonucunda da Bulgaristan’da Dünya Dağ Koşusu Kupasında Yıldız Kızlar yarışında Dünya Şampiyonu olduk. Son olarak şunları söylemek istiyorum. Ülkemiz adına böylesi gurur verici başarılara imza atan bütün sporcularımızı yürekten kutluyor, kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; “Son günlerde üst üste gelen Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarındaki derecelerle bizleri gururlandıran sporcularımıza bugünde Bahar kızımız eklendi. Bizlere bu haklı gururu yaşatan kızımız Bahar’ı ve hocasını tebrik ediyorum. Milli Takım düzeyinde de ülkemize bu başarıyı kazandıran Milli Takımımızın tüm sporcu ve hocalarını ayrıca başta Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanımızı ve ekibi olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bulgaristan’ın Smolen kentinde yapılan WMRA Dünya Dağ Koşusu Kupasında Dünya Şampiyonu olan Yıldız Kız Milli Takımını tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle: “Dünya Dağ Koşusu Kupasındaki mücadelede şampiyonluğa uzanan yıldız kızlarımızı ve aynı mücadeleyi ikincilikle tamamlayan yıldız erkeklerimizi tebrik ediyorum. Genç kardeşlerimin kazandıkları bu ve bunun gibi önemli başarılar sayesinde gelecek nesilleri de sağlam ve başarılı bir Türk sporu bekliyor olacak. Hem şampiyon kızlarımızı hem de ikinciliği kazanan erkeklerimizi başarılarından dolayı yeniden tebrik ederim” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim