Takım 11. sıradayken göreve geldiler. Kısa süre içinde hem saha içinde hem de kurumsallaşma adına önemli adımlar attılar. Kulüp şuan 2. Lig'de 11 haftadır yenilmiyor ve Play-Off potasında. Yeni bir kadın futbol takımları var ve kripto para borsasında işlem gören Token'ları mevcut. Yeni Store projeleri kısa süre içinde hayata geçiyor. Futbol Akademi'si için çalışmalar başlamış. Vanspor alt yapısında futbola başlayan 1985 doğumlu Mehmet Avcı profesyonel futbolculuk deneyimi yaşayamadığı kulübe şimdilerde başkanlık yapıyor. Takım kısa sürede kazandığı başarıda büyük paya sahip olan Mehmet Avcı aynı zamanda ülkenin önemli iş insanlarından ve Tüsiad üyesi. Genç ve vizyoner başkan Mehmet Avcı ile Vanspor'un geleceğini ve yeni atılacak adımları konuştuk...

"İTİBAR KAYBININ ÖNÜNE GEÇTİK"

Bizim göreve geldiğimiz ilk günlerde hedefimiz yaşanan itibar kaybının önüne geçmekti. Vanspor köklü ve güçlü bir camia ancak son zamanlarda isminin ağırlığı zayıflamıştı. Öncelikle bunu düzeltmek için Vanspor olarak kimseden para isteyen, kapı kapı dolaşan aciz kulüp görüntüsünü ortadan kaldırdık.

"İŞE GÖRE DOĞRU GÖREVLENDİRME YAPTIK"

Kulüp içerisindeki otorite boşluğunu ortadan kaldırdık. Bununla birlikte doğru ekip ve doğru görevlendirme yaptık. İki model var, adama göre iş bulursunuz, ya da işe göre adam bulursunuz. Biz işe göre doğru insanı görevlendirdik. Biz bunu yapınca yapı ister istemez kendi kendine şekilleniyor.

Bazı olumsuz sözlerin karşılığında sözlü cevaptan ziyade sahada gösterdiğimiz başarıyla herkesi ekarte etmek gerekiyordu. Zorlu bir süreç oldu. Devre arası iyi takviyelerle kısa sürede sportif başarıyı getirdi. İkinci yarıya iyi başladık ancak bir teknik direktör değişikliği yaşadı.

"VANSPOR BİR ŞEHRİN ORTAK DUYGUSU"

Hemen akabinde 11 maçlık yeni bir seri yakaladık. Biz takımı olması gereken yere doğru getirdik. Güzel bir ambians var. Vanspor bir şehrin ortak duygusunu temsil ediyor. Herkesin beraber üzüldüğü ve sevindiği bir yapı. Bu yüzden kulübün temsiliyeti daha önemli.

"ŞEHRİN HER YERİNDE VANSPOR BAYRAĞI VAR"

Çok güzel bir hava oluştu. Van'ı gezdiğiniz zaman her yerde Vanspor bayrağını görebiliyorsunuz. En son maçımızı 10 bin kişiye karşı oynadık. Zaten 9-10 bin kişilik stadımız var. Yayınlarımızı Vanspor Tv Youtube kanalından yayınlıyoruz. Kadın futbol takımı kurduk. Tesis sisteminde iyileştirmeler yaptık. Vanspor kripto para borsasına girdi. Sponsorluk destekleri almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki sezonlara alt yapısı oturmuş olacak. Bundan sonra gelecek yönetimler sıkıntı yaşamasın derdimiz o.

"İLK HEDEF 1. LİG'E YÜKSELMEK"

Takım 4. sırada kadar geldi. En kötü play-off potasında bitirip bir üst lige çıkma hedefimiz var. Matematiksel olarak lider bitirme ihtimalimiz var. Ancak diğer takımların performanslarına baktığımız zaman zor görünüyor. Yine de play-off'lardan çıkma ihtimali hala sürüyor. 1. Lig'den sonra Süper Lig hedefimiz var. 25 yıldır bu özlem var.  Yeni bir stadın önünün açılması için üst lige çıkarsa bu bir adım olur. Tesisler şuan amatör takım seviyesinde bu anlamda tesislerin yenilenmesi gündeme gelecek. 1.2 milyon nüfusu var bu şehrin ama çevremizde de Süper Lig takımı yok. Vanspor Süper Lig'e çıkarsa destekler daha da artacak.

"VANSPOR STORE AÇIYORUZ"

Vanspor taraftarları takıma ciddi derecede destek veriyor. Gittiğimiz her şehirde mutlaka Vanlı var. Türkiye geneli çünkü 2.7 milyon Vanlı var. Vanspor herkesin küçük çocuğu gibi duruyor. Herkesin mutlaka bir duygusunun yer aldığı kulüp burası. Biz sadece bu misyonu ve sorumluğu üstümüzde hissetiğimiz zaman ilgi göstermeye başladılar. Ben stada çağrı yapmasam bile stadı dolduruyorlar. Vanspor Store mağazamız yok. Yakın zamanda hem online hem fiziki olarak yapabilecekler.

Yakup Çınar/ fanatik

Editör: TE Bilisim