Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında Lyon'a penaltı atışları sonucunda 7-6 yenilerek elendi. Maçın normal süresi ve uzatma bölümü Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 

Ryan Babel, Cenk Tosun, Atiba, Tolgay Arslan, Anderson Talisca ve Necip Uysal penaltıları gole çevirirken, Dusko Tosic ve Mitrovic penaltıları gole çeviremeyince Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nden elendi.

 

SERİ PENALTI ATIŞLARI 

P.A: Lyon, Beşiktaş'ı penaltılar sonunda eleyerek yarı finale yükseldi.

P.A: Lyon'da 8. penaltıyı kullanan kaptan Gonalons topu ağlarımıza gönderdi.

P.A: Beşiktaş'ta 8. penaltıyı kullanan Mitrovic topu kaleci Lopes'e nişanladı.

P.A: Lyon'un 7. penaltısını kullanan Jallet topu üstten auta gönderdi.

P.A: Beşiktaş'ın 7. penaltısını kullanan Tosic'in şutunu Lopes kurtardı.

P.A:  Beşiktaş'ın 6. penaltısını kullanan Necip golü atıyor.

P.A: Valbuena attı. Durum: 5-5

P.A: Taliscaaaa attı! Durum: 5-4

P.A: Rybus attı. Durum: 4-4

P.A: Tolgay kaleciyi ters köşeye yatırdı! 4-3

P.A: Ghezzal attı. Durum: 3-3

P.A: Atiba'nın vuruşunda top ağlarda.

P.A:: Lyon'da Tolisso'nun vuruşu gol oldu.

P.A: Cenk Tosun hata yapmadı! 2-1

P.A: Lyon'da Fekir penaltı atışını gole çevirdi.

P.A: İlk penaltı atışı için topun başına Ryan Babel geçerek golü atıyor.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 120: Sırp hakem Milorad Mazic ikinci uzatma devresinin son düdüğünü çalıyor ve mücadele penaltılara gidiyor.

Dakika 118: Sol kanatta Gökhan Gönül, rakibi Mathieu Valbuena'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

Dakika 117: Kaleye uzak mesafeden Lucas Tousart şansını deniyor fakat top Atiba Hutchinson'dan geri geliyor.

Dakika 116: Bu dakikada temsilcimiz üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Ricardo Quaresma oyundan alınırken, Tolgay Arslan yerine oyuna dahil oluyor.

Dakika 115: Valbuena'nın ceza sahasına getirdiği topa müdahale eden Gökhan tehlikeyi önledi.

Dakika 113: Hızlı gelişen atağımızda topla birlikte ilerleyen Ricardo Quaresma yarı alanı geçtikten sonra ara pasıyla topu Cenk Tosun'a atmak istiyor ancak ofsayt bayrağını Cenk için havaya kalkıyor.

 

Dakika 112: Sol kanattan ceza alanına giren Mathieu Valbuena yerden arka direğe doğru pasını gönderiyor. Arka direkte müsait pozisyonda Corentin Tolisso şutunu çekiyor ancak kaleci Fabricio Agosto zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor.

Dakika 109: Sağ kanattan Ricardo Quaresma'nın arka direğe yaptığı ortasında Anderson Talisca topu içeriye çeviriyor fakat top kaleci Anthony Lopes'de kalıyor.

Dakika 106: Sağ kanattan kazandığımız serbest vuruş için topun başına geçen Ricardo Quaresma ortasını ceza alanına gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson'ın kafayla indirdiği topa altıpasın sağ tarafında Cenk Tosun şutunu çekiyor fakat kaleci Anthony Lopes bu şutu kurtarmayı başarıyor.

Dakika 105: Milorad Mazic'in düdüğüyle ikinci uzatma devresi başladı.

 

Dakika 105: Milorad Mazic'in düdüğüyle ilk uzatma devresi sona eriyor.

Dakika 102: Quaresma'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Talisca'nın şutunda top yandan auta gitti.

 

Dakika 101: Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan ceza alanına yaptığı ortası doğrudan auta gidiyor.

Dakika 98: Mathieu Valbuena'nın köşe vuruşundan ön direğe yaptığı ortasını Cenk Tosun karşılıyor.

Dakika 94:Temsilcimiz ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil oluyor.

Dakika 91: Mathieu Valbuena'nın sağ taraftan köşe vuruşundan ön direğe yaptığı ortasını Cenk Tosun uzaklaştırıyor. Uzaklaşan topla ani atağa çıkan Anderson Talisca kaleci Anthony Lopes'i önde görüyor ve şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

Dakika 91: İlk uzatma devresine Olympique Lyon oyuncu değişikliği ile başlıyor. Alexandre Lacazette oyundan alınırken, Rachid Ghezzal oyuna dahil oluyor.

Dakika 90: Beşiktaş-Lyon maçının ilk uzatma devresi başladı.

 

Dakika 90: Hakem Milorad Mazic düdüğünü çalıyor ve mücadelenin normal süresi 2-1'lik skorla sona eriyor. Bu skorla müsabaka uzatmalara gidiyor.

Dakika 88: Ceza sahamızda yaşanan karambolde top son olarak Fabricio'nun ellerinde kaldı.

Dakika 85: Bu dakikada gole çok yaklaşıyoruz ! Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak kaleye doğru yönelen top direğe çarpıyor ve altıpasın önündeki Ryan Babel'de kalıyor. Ryan Babel, vuruş açısını yakaladığı anda çok yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak top kendi takım arkadaşı Cenk Tosun'dan geri geliyor.

Dakika 83: Lacazette ile hızlı hücuma çıkan Lyon'da sağ kanada gönderilen topu araya giren Beck uzaklaştırdı.

Dakika 81: Cenk Tosun'un pasıyla Olympique Lyon yarı alanında topla buluşan Anderson Talisca ofsayta yakalanıyor.

 

Dakika 79: Orta alanda kazanılan bu serbest vuruş için topun başına geçen Mathieu Valbuena ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada savunmadan gelen Mouctar Diakhaby kafa vuruşunu yapıyor ve top üstten farklı bir şekilde auta çıkıyor.

Dakika 77: Dusko Tosic, rakibi Alexandre Lacazette'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

Dakika 75: Talisca sol çizgiden aldığı topla rakibini çalımlayarak ceza sahasına girdi, arka direkteki Babel'e gönderdiği topu savunma taca gönderdi.

Dakika 73: Sol kanattan Ricardo Quaresma'nın altıpasın içine gönderdiği ortası kaleci Anthony Lopes'de kalıyor.

Dakika 70: Mathieu Valbuena'nın pasıyla kaleyi cepheden gören bir noktadan topla buluşan Corentin Tolisso sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta gidiyor.

 

 

Dakika 68: Fabricio, ceza sahasında Atiba'dan sekip kalemize yönelen topu müthiş bir refleks ile kornere gönderdi.

Dakika 66: Alexandre Lacazette'nin ceza sahası içi sağ çaprazından içeriye çevirdiği pas sonrasında topla buluşan Lucas Tousart, sol ayağıyla yakın mesafeden şutunu çekiyor fakat top Atiba Hutchinson'dan geri dönüyor.

Dakika 63: Mathieu Valbuena'nın derin pasıyla topu önüne iyi alan Alexandre Lacazette bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Ceza alanı içi hafif sağ çaprazdan Lacazette'nin çektiği sert şutu Fabri kurtarmayı başarıyor.

Dakika 62: Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ceza alanına gönderiyor ancak top kaleci Anthony Lopes'de kalıyor.

 

 

Dakika 57: GOOLL!! Beşiktaş, Talisca ile durumu 2-1 öne geçiriyor.

 

Dakika 56: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada savunmaya rağmen Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Anthony Lopes son anda bu şutu çıkarmayı başarıyor.

Dakika 54: Cenk Tosun'un, pasıyla topla buluşan Ryan Babel, ceza sahası içi sol çaprazında topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak bu şut Olympique Lyon savunmasından geri dönüyor.

 

 

Dakika 49: Gökhan Gönül'ün, sağ kanattan arka direğe gönderdiği ortasını Mouctar Diakhaby kafayla uzaklaştırıyor.

Dakika 46: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Sağ kanattan Ricardo Quaresma'nın altıpasın önüne gönderdiği ortasına Anderson Talisca kafa vuruşunu yapıyor. Kaleci Anthony Lopes'i aşan topu çizgi üzerinde Christophe Jallet uzaklaştırıyor.

Dakika 45: Maçın hakemi Milorad Mazic ikinci yarıyı başlatan düdüğü çaldı ve maça temsilcimiz Beşiktaş başlıyor. 

 

Dakika 45: Maçın hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Beşiktaş-Lyon maçının ilk yarısı 1-1 sona eriyor. 

Dakika 43: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Anderson Talisca'nın, sol ayağıyla çektiği sert şut direğin hemen yanından auta çıkıyor.

Dakika 40: Talisca tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak. Ceza sahası içindeki itişmeler sonrası hakem uyardı.

 

 

Dakika 36: Anderson Talisca'nın pasıyla kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Ricardo Quaresma sağ ayağıyla şansını deniyor fakat kaleci Anthony Lopes üzerine gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

 

Dakika 34: GOL! Lyon, Lacazatte ile durumu 1-1'e getiriyor. 

 

Dakika 33: Kaleyi tam cepheden gören bir noktadan Maxime Gonalons'ın çektiği sert şut Atiba Hutchinson'dan geri geliyor.

Dakika 32: Orta alanda topla buluşan Anderson Talisca, hızlı hücuma çıkmak isterken Maxime Gonalons tarafından faule maruz kalıyor Sırp hakem sarı kartını Maxime Gonalons için kullanıyor.

 

 

Dakika 27: GOOLL! Temsilcimiz Beşiktaş, Talisca ile 1-0 öne geçiyor. Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla buluşan Oğuzhan Özyakup, yerden pasını penaltı noktasının gerisindeki Anderson Talisca'ya atıyor. Talisca, topu kontrol ettikten sonra sağ ayağıyla yerden tam köşe şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.​

 

Dakika 22: Talisca'nın Beşiktaş yarı sahasında Gonalons'a yaptığı hareket sonrası hakem Mazic faul kararı verdi.

Dakika 18: Christophe Jallet'in kısa pasına hareketlenen Maxwel Cornet sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.

Dakika 17: Dönen topta hızlı hücuma çıkan Lyon ekibi tehlikeli olmaya çalışırken savunma araya girdi, dönen topta Lacazette'ye gönderilen top auta gitti.

 

 

Dakika 15: Cenk Tosun'un pasıyla topla buluşan Anderson Talisca, ceza yayının hemen solundan aşırtma bir vuruş deniyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta gidiyor.

Dakika 14: Sol kanatta topla buluşan Alexandre Lacazette pasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson'ı geçen top Corentin Tolisso'nun önünde kalıyor. Tolisso, yakın mesafeden şutunu çekiyor fakat top direğin hemen dibinden auta çıkıyor.

Dakika 10: Sağ kanatta Gökhan Gönül ile Maxwel Cornet arasında yaşanan top kapma mücadelesi sonrasında Gökhan kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

 

 

Dakika 7: Sağ taraftan Olympique Lyon köşe vuruşu kazanıyor. Köşe vuruşunu kullanan Mathieu Valbuena ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Lucas Tousart kafa vuruşunu yapıyor ve top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

Dakika 6: Oğuzhan Özyakup'un sağ kanada gönderdiği uzun pası kontrol eden Ricardo Quaresma, ceza alanına ortasını gönderiyor fakat herkesi aşan top ters taraftan tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.

Dakika 4: Ceza sahasımızın hemen dışında sağ tarafta Dusko Tosic, rakibi Maxwel Cornet'ye faul yapıyor. Kazanılan serbest vuruş için topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Mathieu Valbuena'nın ön direğe gönderdiği ortasını Cenk Tosun uzaklaştırıyor.

Dakika 2: Cenk Tosun ceza sahası dışından vurdu, kaleci güçlükle topa sahip oldu.

Dakika 1: Karşılaşmanın hakemi Milorad Mazic, maçı başlatan düdüğü çaldı ve Beşiktaş-Lyon mücadelesi başladı. 

 

 

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Mitrovic, Tosic, Adriano, Oğuzhan, Atiba, Talisca, Babel, Quaresma, Cenk Tosun

LYON: Lopes, Morel, Diakhaby, Nkoulou, Jallet, Gonalons, Tousart, Tolisso, Valbuena, Cornet, Lacazette

HAKEM: Milorad Mazic.

STAD: Vodofone Arena

SAAT: 22:05

 

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCU ISINIRKEN AĞRI HİSSETTİ

TRT Spor'un aktardığına göre Beşiktaş'ın ilk 11'i değişebilir ısınma hareketleri sonrasında bir oyuncu ağrı hti.

 

LYON'LU FUTBOLCULAR ZEMİNİ KONTROL ETTİ

Zemini ve atmosferi yoklamak için sahaya çıkan Lyonlu futbolcular karşılaştıkları manzarayla büyük bir şaşkınlık yaşadı. Sahaya adım atar atmaz çıkan ıslık sesi ve ardından yapılan tezahüratlar futbolcuları etkilerken şaşkınlıkları yüzlerine yansıdı.

 

 

​TARİH MAÇ ÖNCESİ SON DURUM

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında Lyon'a 2-1 yenilen Beşiktaş, evi Vodafone Arena'da Lyon'u konuk edecek. Temsilcimiz Beşiktaş, zorlu Lyon karşılaşmasında istediği neticeyi alarak yarı finale yükselmek istiyor.

Editör: TE Bilisim