Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi ile Teknik Direktör Slaven Bilic önceki gün tesislerde bir araya gelerek önümüzdeki yılların planlarını masaya yatırdı. Siyah-beyazlılar daha önce belirlenen, ancak sınırlama yüzünden transfer edilemeyen yetenekli genç yabancıların kadroya katılması yönünde görüş birliğine vardı.
Süper Lig’de gelecek sezon yabancı oyuncu sınırlamasının değişecek olması nedeniyle transfer ve yapılanma planlarını gözden geçirmek zorunda kalacak olan Beşiktaş’ta, Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi önceki gün Teknik Direktör Slaven Bilic ile bir araya geldi. Yeni statüye göre siyah-beyazlı takımın kadro yapılanmasını masaya yatıran Çebi ve Bilic, yerli-yabancı transfer çalışmalarının yeniden belirlenmesine karar verdi.
Milliyet'in haberine göre; Yeni sezonda alınması planlanan yerli futbolcuların yerine daha az maliyetle yabancı futbolcuların da transfer edilebileceği yönünde görüş birliğine varan siyah-beyazlılar, İzleme Komitesi’nin tavsiye ettiği yabancı genç yetenekleri yeniden değerlendirecek. Yabancı sınırlaması nedeniyle birçok genç yeteneği alamayan Beşiktaş Yönetimi, yeni statü nedeniyle her ne kadar elindeki avantajı kaybetmiş gözükse de, İzleme Komitesi’nin belirlediği yabancı gençler konusunda yine rakiplerinin önünde olduğuna inanıyor.

Kulübün eli güçlendi

Ahmet Nur Çebi ile Bilic’in tesislerde gerçekleştirdiği toplantıda Gökhan İnler ve Tolgay Arslan gibi oyuncuların alternatifleri üzerinde kapsamlı fikir alış verişinde bulunuldu. Yeni sezon için pazarlık halinde olduğu yerli futbolcular karşısında eli güçlenen siyah-beyazlı kulüp artık gelmek istemeyenin peşinde koşmayacak. Yerlilerle belirlenen şartlarda anlaşma sağlanamazsa alternatif yabancılar kadroya dahil edilecek. Bu arada Bilic’in, Milosevic transferinin ardından takımın daha da gençleştiğini, yeni sezon transferlerinde mutlaka tecrübeli isimlere de yer verilmesini istediği vurgulandı.

Editör: TE Bilisim