Galatasaray'da Igor Tudor'la yolların ayrılmasının ardından alınan seçim kararıyla birlikte gözler Başkan Dursun Özbek'in açıklamalarına çevrildi. Başkan Özbek Türk Telekom Stadyumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Dursun Özbek şöyle konuştu:

"Önemli bir karar aldık. Tudor'la birlikteliğimizi sona erdirdik. Görünen lüzum üzerine Genel Kurul yapma kararı aldık. G.Saray'a faydalar getirecek. Değerli G.Saraylılar geçmiş dönemde toplanan imzalar G.Saray'ın tüzüğünde var. Çok demokratik bir hak. G.Saray'ın yönetimi olarak olağanüstü seçimin ne zaman yapılacağı tüzükte belirtilmiş. Olağanüstü Genel Kurul ihtiyacını htiğimiz için bunu yapma kararı aldık.

 

Yeni teknik direktör konusu:

"Yeni teknik direktör tasarrufunuz olacak mı" şeklindeki soruya Özbek şu yanıtı verdi: "Teknik direktörlük için şu ana kadar kimseyle görüşmedik. Galatasaray yönetim kurulu görevinin başındadır. G.Saray için en iyisini yapacağımızdan kimsesi endişesi olmasın. Hiçbir zaman G.Saray'a verdiğimiz hizmette aksama olmaz. G.Saray bugün olduğu gibi Mayıs'ta da şampiyonluğun en büyük adayıdır. G.Saray'a yapılması gereken neyse en iyisini yapacağız. Daha güçlü daha azimli karar alacağız. Mayıs 2018 G.Saray için çok kritik bir tarih. Artık kenetlenme zamanı. 20 Ocak'ta kim seçilirse seçilsin geriye kalan G.Saraylılar'ın tek görevi olmalı, başkanın etrafında kenetlenmek. En kuvvetli olmamız gereken zaman şimdi. Zaman zaman performansınız yüksek zaman zaman düşebilir. G.Saray'ın ihtiyacı olan her şeyi zamanında yerine getirmek zorundayız."

 

"Yeni seçimin süresi Mayıs ayına kadar mı olacak? Şu ana kadar kimseyle görüştünüz mü?" sorusuna "Şu anda kimseyle görüşmedim. Önemli husus şu, G.Saray'a hizmet etmek arzusunda kim varsa onunla görüşeceğim. Liseli ayrımı yok. Herkesle görüşmeye hazırım. 2018 Mayıs'ına G.Saray beraberliği içinde gitmek zorundayız. Sırat köprüsünden geçiyoruz. Tüzüğümüz de belli. Geçmiş dönemde de bunlar yaşandı. Sayın Aysal'ın 2. döneminde seçim süresi belliydi.

 

'Şu anda kimseyle görüşmedim'

Yeni seçimin süresi Mayıs ayına kadar mı olacak? Şu ana kadar kimseyle görüştünüz mü?" sorusuna "Şu anda kimseyle görüşmedim. Önemli husus şu, G.Saray'a hizmet etmek arzusunda kim varsa onunla görüşeceğim. Liseli ayrımı yok. Herkesle görüşmeye hazırım. 2018 Mayıs'ına G.Saray beraberliği içinde gitmek zorundayız. Sırat köprüsünden geçiyoruz. Tüzüğümüz de belli. Geçmiş dönemde de bunlar yaşandı. Sayın Aysal'ın 2. döneminde seçim süresi belliydi. Yeni yönetimin önündeki projeleri gerçekleştirmek için zaman olmalı" yanıtını verdi.

 

'Seçim kararı niye alındı?'

Başkan Özbek, 'Seçim kararını neden aldınız?' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: "Bu kararı niye aldık? Projeye zarar vermek üzere bazı hareketler oluyor. G.Saray'ı başkan ve yönetimini yıpratmak isteyen mihraklar Galatasaray'a vurmaya başladı. G.Saray bunu hak etmiyor. G.Saray hepimizin. Niye G.Saray'a vuruyorsunuz? Eleştirilerin hiçbirisine karşı değiliz. Başkanı ve yönetimi yıpratalım derseniz orada bir dakika dur derim. Örnek mi istiyorsunuz, çok. Geçen Divan Kurulu'nda yaşadıklarımız ne? Ne oluyor bize kardeşim? 'Kritik bir dönemden geçiyoruz, gelin el ele verelim' diyorum. Ne oldu? Bir şeye asla müsaade etmem. Kimse G.Saray'a asla zarar veremez. Bu seçim onun sonucudur. Ben bu yönetim kurulunun başkanı olarak, seçilecek yeni yönetimin arkasındayım. Bu kadar tesanüdü olan başka bir yönetim olmadı. Oluşacak yeni yönetim kurulu da G.Saray'ın genel kurulunun iradesiyle gerçekleşecek. Herkesi yeni seçilecek yönetimin etrafında birleşmeye çağırıyorum.

 

'Fatih Terim'i yıpratmamak gerekir'

"Fatih Terim'e bu çağrıyı yapacak mısın?" sorusuna "Fatih Terim benim için çok sevdiğim bir G.Saraylı. Dolayısıyla şu periyotta 1.5 aydan beri Fatih Terim etrafında tartışma dönüyor. Sevgili Fatih'e zarar verdiğini düşünüyorum. Niye yıpratmak istiyoruz? Yönetim kurulu G.Saray için en uygun seçimi yapmak zorundadır. Artık Fatih Terim gibi isimlerin yıpratılmaması gerektiğini düşünüyorum" karşılığını verdi.

 

'Tudor öyle bir lince uğradı ki...'

Özbek şöyle devam etti: "Sayın Tudor öyle bir lince uğradı ki... G.Saray'a hizmet etmek seviyesinden uzaklaşmaya başladı. En önemli husus G.Saray'ın menfaatleri. Herkes bir amaca hizmet ediyor. Başarı çizgisinden uzaklaşmaya başladığı zaman kimse kusura bakmayacak. Bu kriterden sapma olursa kimse G.Saray'da kalamaz. Herkesin Genel Kurul'a hazırlıklı olduğunu düşünüyorum. En hazırlıksız olan bugünkü yönetimdir. Sürenin az olduğuna katılmıyorum. Her kim seçime girecekse kapımız açık. Gelsinler G.Saray'ın bütün şeffaflığıyla onların önüne koyalım. G.Saray'ın bu görevine talibim. Ben hangi koşullarda talip oluyorsam onlara da bu hizmeti vermeye hazırım. Hiç kimse mazeret arayışı içine girmeyecek. Yönetimlerde süreklilik esas. G.Saray'ın yönetim kurulu var şu anda. G.Saray'ın ihtiyacını en iyi bileniz.

 

Terim sorusuna cevap vermedi :

Başkan Özbek, "Teknik direktörlük için gönlünüzden Fatih Terim mi, yoksa başka bir isim mi geçiyor?" şeklindeki soruya "Başka soru var mı?" diyerek cevap vermedi.

Editör: TE Bilisim