Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Gaziantepspor'la 2-2 berabere kaldı. Hasan Ali Kaldırım'ın kırmızı kart gördüğü maçta 2 kez yenik duruma düşen Fenerbahçe, Gökhan Gönül ve Alper Potuk'un golleriyle 1 puanı aldı. 90. dakikada Fernandao'nun direkten dönen topu, ligde lideri değiştirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasına lider giren Fenerbahçe, Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda Gaziantepspor'la karşılaştı. Geçen hafta Trabzon'u yenerek liderliğe yükselen sarı-lacivertliler, Gaziantepspor'la 2-2 berabere kaldı ve zirveyi Beşiktaş'a devretti.

Fenerbahçe, mutlak favori olarak çıktığı karşılaşmanın ilk yarısında kabus gördü. Aboubacar Camara'nın erken gelen golüyle yenik duruma düşen sarı-lacivertlilerde, Hasan Ali Kaldırım ilk yarının sonlarında gördüğü direkt kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

İkinci yarıda gol düellosu yaşandı. Fenerbahçe 49'da Gökhan Gönül'ün müthiş füzesiyle beraberliği yakaladı. Bu golden 5 dakika sonra Muhammet Demir penaltıdan Gaziantepspor'u yeniden öne geçirdi. Maça 10 kişi devam eden ve 2 kez yenik duruma düşen sarı-laciverliler pes etmedi ve 65. dakikada Alper Potuk'la maçta bir kez daha beraberliği yakaladı. Fenerbahçe'de 90+4'de Fernandao'nun şutu direkten döndü.

VOLKAN DEMİREL'İN BÜYÜK HATASI

Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda ilk gol ev sahibi ekipten geldi. Karşılaşmanın 6. dakikasında Fernando Marcal'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Volkan Demirel hatalı çıkış yapınca top Camara'nın önüne düştü. Oluşan karambolde Camara tek vuruşla topu ağlara gönderdi.

FEENERBAHÇE'NİN BİR TOPU DİREKTEN DÖNDÜ

Sarı Kanaryaların gole en çok yaklaştığı an 10. dakikada yaşandı. Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Karcemaskars'ın müdahalesi sonrası top direğe çarpıp tehlike bölgesinden uzaklaştı.

HASAN ALİ KALDIRIM ATILDI

Fenerbahçe 30. dakikada 10 kişi kaldı. Gaziantepspor hızlı kontra atağa çıkmak üzereyken, orta saha yuvarlağı üzerinde Fenerbahçe'nin en gerideki oyuncusu olarak bekleyen Hasan Ali Kaldırım, Daniel Larsson'u sert müdahaleyle düşürdü. Hakem Serkan Tokat, son adam kuralı gereği Hasan Ali'ye kırmızı kartla cezalandırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Gaziantepspor üstünlüğüyle sona erdi.

GÖKHAN GÖNÜL'DEN BERABERLİK GOLÜ

Sarı-lacivertliler beraberlik golünü 49. dakikada Gökhan Gönül'le yakaladı. Ceza yayının sağ tarafından harika bir vuruş çıkaran Gökhan Gönül Zydrunas Karcemarskas'ın sağından topu ağlarla buluşturdu: 1-1.

G.ANTEP PENALTIDA GOLÜYLE ÖNE GEÇTİ

Sarı-lacivertliler'in golünden 5 dakika sonra Gaziantepspor penaltı kazandı. Diego Ribas'ın ceza sahası içerisinde elle müdahalesi sonrası hakem Serkan Tokay beyaz noktayı gösterdi. Pozisyon sonrasında Diego ve Caner Erkin hakeme itirazları nedeniyle sarı kart gördü. Muhammet Demir penaltıyı gole çevirirken Milli oyuncu kariyerinde ilk kez Fenerbahçe'ye karşı gol attı.

FENERBAHÇE DİRENMEYE DEVAM EDİYOR

Zorlu maçta 10 kişi kalan ve 2 kez geriye düşen Fenerbahçe, Alper Potuk'un 65. dakikadaki golüyle tekrar skora denge getirdi. Osmanlıspor maçında galibiyet golünü atan Alper bu deplasmanda da kritik bir gole imza attı ve takımı ayakta tuttu.

Editör: TE Bilisim