Mehmet Ekici, Valbuena ve Dirar hamleleriyle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe'nin Finansal Fair Play engelini nasıl aşacağı merak konusu oldu. Yönetim, teknik direktör Aykut Kocaman'ın bu isimlerin dışında 5 transfer daha istemesine yeşil ışık yakması, Fenerbahçelileri korkuttu.

 

UEFA'DAN BORÇLANMA İZNİ

Kısa bir süre önce Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in de katıldığı zirvede UEFA ile masaya oturan Fenerbahçeli yetkililer, "Sizden bu sezon için limiti çok aşmadan borçlanma yetkisi istiyoruz. Takımdan gidecek oyuncularımız var. Aynı zamanda almak istediğimiz çok isim var" sözleriyle Avrupa’nın patronundan izin istediler.

UEFA Başkanı Caferin de bu talebe sıcak bakınca sarı-lacivertliler de düğmeye bastı.

 

7 İSİM YOLCU

Emenike (Yıllık ücreti 2.5 milyon Euro), Wiel (Yıllık ücreti 2.2 milyon Euro), Volkan Şen (Yıllık 1.5 milyon Euro), Stoch (Yıllık ücreti 1.5 milyon Euro), Ozan Tufan’ın (Yıllık ücreti 1.5 milyon Euro) yanı sıra iyi bir teklif gelmesi halinde Kjaer (Yıllık 4 milyon Euro) ve İsmail’i (Yıllık 1.8 milyon Euro) elden çıkarmayı planlayan Kanarya, 15.3 milyon Euro kara geçmeyi planlıyor.

Bu para şu ana kadar transfer edilen Mehmet Ekici, Valbuena ve Dirar’ın bonservis bedelleri ile yıllık paralarını karşılıyor.

4 milyon Euro alan Lens ve 3.5 milyon Euro ödenen Sow’un da takımda yer almayacak olması sarı-lacivertlilerin elini rahatlatırken en büyük sorun ‘gönderilecekler’ listesindeki isimlerin hiçbiriyle yolların ayrılamaması olarak görünüyor.

 

Ali Can/Şampiy10

 
 
Editör: TE Bilisim