Vanspor ile oynadıkları karşılaşmada Sivas Belediyespor Antrenörü Özer Karadaş'ın başkasının akreditasyon kartını kullandığı, Kaleci Antrenörü Ahmet Uslu'nun ise kartını başkasına kullandırdıüğı ortaya çıktı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, yapılan kural ihlalleri gerekçesiyle iki isme de 4 maç men cezası verdi.  Fanatik Gazetesi kural ihlalini manşetine taşırken talimatlara göre Sivas Belediyespor'un hüğkmen mağlup sayılması gerektiğini yazdı. 

HİLEDEN DOLAYI HÜKMEN MAĞLUBiYET GELMELi

Fanatik'te yer alan haberde "Futbol Müsabaka Talimatı’nın 22. Maddesi tamamen futbolcu odaklı hilelerden (vizesiz olma, yerine başka oyuncu oynatma, lisansta tahrifat gibi) dolayı hükmen mağlubiyet kararı verdiriyor. Ancak teknik adam, antrenör gibi o müsabakaya 1. derecede tesir eden mensuplar bu hileyi yaptığında ise bireysel ceza verilip, hükmen mağlubiyet kapsamına girmiyor. Halbuki günümüzde teknik adamlar daha çok ön plana çıkmaya, yıldız oyunculardan bile neredeyse daha çok konuşulmaya başladılar. Hangi oyuncu Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’dan; G.Saray’da Fatih Terim’den; F.Bahçe’de Erol bulut’tan çok konuşuluyor?

Sonuçta taktik ve yönetim becerisi anlamında sonuca etki eden rolü üstlenenler artık teknik adamlar. 5 oyuncu değişikliği şansıyla da, tüm takımı baştan yaratacak müdahaleye sahip duruma geldiler. Hatta sıcak örnekle, Sivas Bld.’nin sahaya giren ve kulübe tescilinin bile olup olmadığını bilmediğimiz sahte kartlı kişinin yaptığı değişiklikle 90. dakikada turu getiren golü atması gibi." cümlelerine yer verildi. 

VANSPOR TFF’YE BAŞVURUDA BULUNDU

Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar A Spor'a yaptığı açıklamada kulüp yönetiminin konu hakkında TFF'ye başvurduğunu kaydetti. Gülpınar, "Alt ligler odluğu için gözlemciler, hakemler gözden kaçırabiliyor. Ama bunun suistimal edilmemesi gerekiyor. Takımımız bunun takipçisi olacak. Her türlü girişimde bulunuldu ve dilekçeler gönderildi. Vanspor Kulübü'nün lehine gelecek avatajlı kararı bekliyoruz. İşin açıkcası Vanspor'un kupaya devam etmesi yönünde bir karar beklentimiz var." dedi. Wanhaber-FANATİK

Editör: TE Bilisim