Forvet arayışlarının sürdüren Fenerbahçe için sürpriz bir seçenek ortaya çıktı! Edin Dzeko, Mario Balotelli derken şimdi de Aziz Yıldırım'ın, Lyon günlerinde beğenerek takip ettiği ve Sarı Lacivertliler'e kazandırmak için büyük uğraş verdiği Fransız forvet Bafetimbi Gomis, Swansea'den ayrılmak istediğini belirtti.

Fransız kanalı Canal Plus'e konuşan Gomis, yedek kalmaktan ve kendisine verilen sözlerin tutulmamasından dolayı takımdan ayrılmayı ciddi ciddi düşünmeye başlandığını belirtti. Gomis, "Sezon başı bu takıma geldiğimde belirli sayıda maç oynayabileceğimi düşünüyordum ancak görünen o ki verilen sözler tutulmuyor. Bana saygı gösterilmiyor. Bu yaşta yedek kulübesinde oturmak kolay değil. Bony takımdayken bile fazla yedek kalacağımı düşünmüyordum. Şimdi ise o transfer oldu. Daha fazla forma şansım var mı, hala bilmiyorum. Yaz transfer döneminde benimle ilgilenen takımlar zaten vardı. Swansea'den ayrılabilir miyim? Evet, bu seçeneklerim arasında..." ifadelerini kullandı.

Bu sezon 19 Premier Lig karşılaşmasında forma giyen Gomis, bu maçların 13'ünde kulübeden oyuna dahil oldu ve sadece 1 gol kaydetti.

Aziz Yıldırım uzun süre istemişti

Fenerbahçe, Fransız forvet hem Saint Etienne'de, hem de ardından transfer olduğu Lyon'dayken uzun süre Gomis'i kadrosuna katmak istemiş ancak o dönem kariyerinin zirve yıllarını yaşayan oyuncu çok ciddi tekliflere rağmen Türkiye'ye gelmemişti. Hatırlanacağı üzere Sarı Lacivertliler, Diego Ribas'ın da uzun süre peşinden koşmuş ancak yine kariyerinin en iyi dönemlerini yaşayan Brezilyalı Türkiye'yi tercih etmemişti.

Bu sefer Fenerbahçe olabilir

Gomis'in Swansea'den ayrılması ve teklif olması durumunda ise Fenerbahçe'ye gelme ihtimali yüksek... Çünkü oyuncu bu sezon düzenli olarak forma şansı bulamadı. Geçmişteki performansından çok uzak ve eski piyasası da yok. Bu, transferin Fenerbahçe için olumlu kısmı. Gomis için de Fenerbahçe biçilmiş kaftan olabilir. Türkiye'nin yabancılar için maddi anlamda cazip bir ülke olması, Fenerbahçe'nin şampiyonluk mücadelesinin içinde yer alması ve başarıya ulaşırsa gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması 29 yaşındaki oyuncu için de Şükrü Saracoğlu'nun en iyi seçenek olduğunu gösteriyor.

Gomis'in sezon istatistikleri

2014/2015 Swansea

Permier Lig: 18 maç, 1 gol, 1 asist
Lig Kupası: 3 maç, 1 gol
Federasyon Kupası: 1 maç, 2 gol, 2 asist

2009/2014 Lyon

Toplam: 178 maç, 64 gol

2003/2009 St. Etienne

Toplam: 142 maç, 40 gol

Editör: TE Bilisim