Gecenin sürprizine imza atan Alman ekibi, bu sonuçla bir önceki turda Galatasarayeleyen Barcelona'yı saf dışı bıraktı ve Avrupa Ligi'nde yarı finale yükseldi. Barcelona ile Eintracht Frankfurt, Avrupa Ligi çeyrek final rövaş maçında Camp Nou'da karşı karşıya geldi. Mücadeleyi konuk ekip 3-2 kazandı ve Barcelona'yı eledi.

KOSTIC DUBLE YAPTI

Karşılaşmaya müthiş başlayan Frankfurt, 4. dakikada penatılda Kostic'le 1-0 öne geçti. 36. dakikada Borre farkı 2'ye yükselten isim olurken, Alman ekibi adeta Barcelona'ya şoku yaşattı. 2. yarı herkes Katalan ekini farkı azaltacak diye beklerken sahneye yeniden Kostic çıktı ve 67. dakikada skoru 3-1'e getiren golü attı. Barcelona'ya 90+1. dakikada Busquets ve 90+11. dakikada Depay'ın attığı goller yetmedi ve Katalan ekibi, Avrupa Ligi'nden elendi. Eintracht Frankfurt, Barcelona'yı 3-2 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri de belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde tamamlanan çeyrek final maçları sonrası yarı final eşleşmeleri belli oldu. Kupa 2'de Eintracht Frankfurt büyük bir sürprize imza atarak deplasmanda Barcelona'yı 3-2 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Öte yandan West Ham, Lyon karşısında deplasmanda 10 dakikada 3 gol buldu ve yarı finalde Frankfurt'un rakibi oldu.

Son 16 turunda Galatasaray'ı eleyen Barcelona, Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde veda etti. Fenerbahçe'yle birlikte yer aldığı gruptan lider yükselen Eintracht Frankfurt, deplasmanda Katalan devini 3-2 yenerek yarı finale yükseldi.

WEST HAM'DAN 10 DAKİKADA 3 GOL

Avrupa Ligi çeyrek final turunda Barcelona-Eintracht Frankfurt kadar ilgili çekici bir diğer maç ise Lyon-West Ham mücadelesiydi. İngiliz ekibi 38. dakikada Dawson, 44. dakikada Rice ve 48. dakikada Bowen ile 10 dakika içinde 3 gol bulup yarı finale yükselen taraf oldu. Öte yandan Atalanta'yı deviren Leipzig adını yarı finale yazdıran bir başka takım.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri şöyle:

RB Leipzig - Rangers/Braga

West Ham - Frankfurt

Editör: TE Bilisim