Galatasaraylı taraftarlar; 100 bin Dolar'lık alacağı ödenmediği için bedavaya giden dünyaca ünlü Fransız futbolcu Franck Ribery'den, basketbolda 4 yenilgiye neden olan Cemal Nalga olayına kadar çok büyük hatalarla yüzleşti.   

Hürriyet'in haberine göre; sarı-kırmızılı camiada geçmiş yıllarda yaşanan skandallar şöyle:

 

1-) 100 BİN DOLAR İÇİN 7 MİLYON EURO KAYBETTİ

Tarih: 1 Temmuz 2005
2004-05’te ara transferde Metz’den 2.5 milyon Euro’ya alınan Franck Ribery, performansıyla lige damga vurdu. Marsilya, Galatasaray’a 7 milyon Euro teklif etti ama reddedildi. Ribery, 100 bin dolarlık alacağı zamanında ödenmeyince sözleşmesini tek taraflı fesh edip Marsilya’ya bedava imza attı. Fransız, 2 sezon sonraysa 25 milyon Euro’ya Bayern Münih’e satıldı.

 

2-) TUFAN GÖRÜNÜMLÜ CEMAL!

Tarih: 18 Kasım 2009
2008-09 sezonu öncesi oynanan hazırlık maçında kavga eden basketbolcu Cemal Nalga, 5 maç ceza almıştı. Galatasaray, Almanya’daki bir turnuvada Nalga’ya Tufan Ersöz’ün formasını giydirip sahaya sürdü. Olayın patlak vermesiyle Cemal Nalga 2 yıl ceza alırken, sarı kırmızılı takım da basketbol ligindeki oynadığı 4 maçta yenik sayılma cezasına çarptırıldı.

 

3-) HAJROVIC’IN HAYRINI GÖREMEDİ

Tarih: 11 Temmuz 2014
Ribery olayının bir benzeri yaşandı. Sarı-kırmızılılar ara transferde 3.5 milyon Euro’ya aldığı Izet Hajrovic, taksitleri geciktiği için sözleşmesini tek taraflı feshedip bedavaya Werder Bremen’e imza attı. 400 bin Euro’luk alacağındaki gecikme için FIFA’ya başvuran Hajrovic, 4.8 milyon Euro erken fesih tazminatı istedi. Galatasaray bu parayı ödemedi ama bonservis parası da boşa gitti.

 

4-) İMZAYI UNUTTU TRANSFER YATTI

Tarih: 31 Ağustos 2015
Borussia Dortmund’dan transferin son günü transfer edilen Kevin Grosskreutz’un FIFA’nın TMS Sistemi’ne (Oyuncu eşleştirme) gönderdiği evraklarda imza eksik olduğu için transfer resmiyet kazanamadı. Yapılan itirazlar da sonuç vermeyince Alman oyuncuya lisans çıkmadı. Grosskreutz, bu yüzden ocak ayına kadar sadece idman yapıp beklemek zorunda kaldı.

Editör: TE Bilisim