Bir dönem istenmeyen adam olan Kamerunlu stoper Aurelien Chedjou ‘yeniden doğup’ Galatasaray’ın kilit isimleri arasına girdi.

İnat etti, Galatasaray’da kaldı, çalıştı ve kurtarıcı oldu… Geçen yıl 6.3 milyon Euro’ya transfer edilen Aurelien Chedjou, sezon başı Galatasaray’da ‘istenmeyen adam’ ilan edildi. Gönderilmesi düşünülen Kamerunlu stoper, şimdi Aslan’ı ipten alan oyuncuların başında geliyor.

’Paranın hakkını vermeliyim’
Bu sezon 2 gol, 2 asistle oynayarak G.Saray’ın en formda isimlerinden olan Chedjou’ya sezon başında İngiliz ekipleri Sunderland ve West Ham’ın resmi teklif yaptığı ortaya çıktı. İki kulüp de 5 milyon Euro’luk teklifte bulunurken Sunderland, Chedjou için 3 gün İstanbul’da kaldı. Menajeri ile görüşen Chedjou, “G.Saray’dan aldığım paranın hakkını vermeliyim” deyip teklifleri reddetti.

‘Zarardan kurtardı’
Chedjou’nun menajeri Ceylan Çalışkan, “Yönetim beni arayıp ‘Chedjou’yu vermek istiyoruz’ dedi. Sunderland ve West Ham resmi teklif yaptı. Chedjou ile konuştuk. ‘Bu değilsin, kendini göstereceksin’ dedim. Kalması kararını verdik. G.Saray, Chedjou’yu gönderip 7-8 milyon Euro’ya yeni bir savunmacı alacaktı. Kısaca Chedjou, G.Saray’ı zarardan kurtardı” dedi.

Editör: TE Bilisim