Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı sporcularından Sadrettin Gedik ve Şevket Kardaş, Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası’nda ikincilik ve üçüncülük elde ederek, Van’da ilk defa milli takıma alındılar.

Türkiye Halter Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan ve Eskişehir’de yapılan Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası’nda 177 erkek ve 86 kadın sporcu mücadele etti. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı’ndan katılan ve ülke genelinde yapılan müsabakalar sonucunda sayısız madalya ve birincilikleri olan Sadrettin Gedik koparmada 135, silkmede 160, toplamda ise 295 kilogram kaldırarak büyük erkekler Kategorisinde Türkiye ikincisi, Şevket Kardaş ise toplamda 240 kilogram kaldırarak Türkiye üçüncüsü oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı sporcularından Sadrettin Gedik ve Şevket Kardaş, katıldıkları şampiyonadan kazandıkları başarılardan dolayı Türkiye Halter Milli Takımı’na alındılar. Federasyon yetkilileri tarafından Türkiye Halter Milli Takım kadrosuna alınan Vanlı haltercilerden Sadrettin Gedik ve Şevket Kardaş’ın Avrupa Halter Şampiyonası kadrosunda yer alacakları belirtildi.

Yapılan yarışmalar sonucunda açıklama yapan Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç; federasyon tarafından düzenlenen Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası’na takım olarak katılarak faklı kategorilerde Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiklerini söyledi. Ertunç, “Bu kazanmış oldukları başarılarından dolayı sporcularımızı tebrik ediyoruz. Sporcularımızın elde etmiş olduğu bu başarıları onları Türkiye Halter Milli Takımı’na katılmayı kazandırdı. Ülkemizi Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek Vanlı sporcularımız Sadrettin Gedik ve Şevket Kardaş, ülkemizin ve ilimizin adını en güzel şekilde duyuracaklarına inanıyoruz. Katıldığımız müsabakalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen ve yarışmalarımızı yakından takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Van’dan ilk defa Türkiye Halter Milli Takım kadrosunda 2 sporcunun da yer almasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. İnanç, “Sporcularımız Sadrettin Gedik ve Şevket Kardaş, ülkemizin farklı illerinde yapılan birçok müsabakada sayısız madalyalar kazanarak birçok başarılara imza attılar. Sporcularımız en son Eskişehir’de yapılan Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası müsabakalarında kazanmış oldukları Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü ile Halter Milli Takım kadrosuna alınarak, Avrupa’da yapılacak olan Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek kadroda yer alacaklardır. Bu kazanmış oldukları başarılarından dolayı kendilerini kutluyor ve katılacakları bütün müsabakalarda sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim