Antalya Belek’te kampta olan Van Büyükşehir Belediyespor’un ikinci devre hazırlıkları sürüyor. Antalya’daki kampta yer alan ve Gazetenize Şehrivan’a özel açıklamalarda bulunan Sportif Direktör Turgay Karatekin, hazırlıklar ve takım içindeki diğer gelişmeler ilgili konuştu.

 

22 Aralık tarihinden Antalya Belek’te kampa giren Van Büyükşehir Belediyespor’un ikinci devre çalışmaları yapılan antrenman ve hazırlık maçları ile devam ediyor. Yapılan çalışmalar, transfer çalışmaları, takıma kazandırılan alt yapıdan futbolcularla ilgili Şehrivan Gazetesine açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Sportif Direktörü Turgay Karatekin kamp değerlendirmesi yaptı. Kamp dışında transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşan Karatekin, “Bizim ikinci devre için güçlenmemiz gerekiyor. Herkesin de çok iyi bildiği gibi transfere ihtiyacımız var. Nokta transferler yapmak zorundayız ki takımımıza güç katalım. Kulübümüzün bütçe durumu belli olmadığından şu anda transferi askıya almış durumdayız.” İfadelerini kullandı.

 

KAMP 4 OCAKTA TAMAMLANACAK

4 Ocak tarihine kadar kampın devam edeceğini ardından Van’a döneceklerini ifade eden Turgay Karatekin şunları söyledi: “Ayın 22’sinde burada toplandık. Sakat oyuncularımız vardı onların gelmesini bekledik. Onlarda iyi sonuçlarla dönüyorlar. Bunun dışında ayrı çalışan oyuncularımız var. Serkan, İsmail ve Akın şu an için takımdan ayrı çalışıyor. Kampa son derece iyi başladık. Kampın günde çift antrenman ile tamamlıyoruz. Zaman zaman günlük 3 antrenmanda yapıyoruz. Şu ana kadar 2 hazırlık maçı yaptık. Bizim açımızdan iyi bir kamp dönemi geçiyor. Güçleniyoruz, kuvvetleniyoruz. Sporcu arkadaşlarımızın ikinci devre için güçlenmeleri uyum içerisinde sürüyor. 4 Ocak tarihine kadar kampımız devam edecek. Ardından çocuklara izin vereceğiz ve sonrasında Van’da bir araya geleceğiz. Bu süre içerisinde 2 hazırlık maçımızı yaptık 1 hazırlık maçı daha yapmayı düşünüyoruz. Kendi grubumuzun dışında takımlarla da oynayıp en azından takımımız üzerinden bir değerlendirme yapmak istiyoruz. Bulabilirsek bir PTT 1. Lig’de bir takımla da bir maç yapmak istiyoruz.”

 

 

KARATEKİN: TRANSFER İHTİYACIMIZ VAR

İkinci devre için transfere ihtiyaç olduğunu ancak bütçe olmadığı için transfer yapamadıklarını söyleyen Karatekin, “Bizim ikinci devre için güçlenmemiz gerekiyor. Herkesin de çok iyi bildiği gibi transfere ihtiyacımız var. Nokta transferler yapmak zorundayız ki takımımıza güç katalım. Kulübümüzün bütçe durumu belli olmadığından şu anda transferi askıya almış durumdayız. Mevcut olan takımımızı korumak ve daha sonrasında transfer yapmayı düşünüyoruz. Çok çetin bir maç programı var. Ara ara hafta 3 maç yaptığımız zaman kulübemizin de zengin olması gerekiyor. Van’ın buna ihtiyacı var. Uzun zamandan beridir Vanspor’un ciddi anlamda taraftarıyla beraber Van halkını ayağa kaldırdık. Almış olduğumuz sonuçlar bunu göstermiş oldu.” Dedi.

 

“TAKIMLAR DAHA GÜÇLÜ GELECEKLER”

İlk yarıda oynanan futbol ve alınan puanlarla ilgili de konuşan Karatekin, daha iyi bir sonuç alabileceklerini dile getirdi. Karatekin şöyle devam etti: “Sezon başında yönetimimizin, teknik kadromuzun ve futbolcularımızın yapmış olduğu çalışmalar sonuç verdi. İstediğimiz puanları aldık. Tabi daha da iyi olabilirdi. Şansız puan kayıpları ve maçlar yaşadık. İkinci yarı da aynı performansı göstermek istiyoruz. Ancak bunun için transfer şart. Grubumuzda yer alan takımlar ikinci yarıya daha güçlü gelecekler. Bizde onlara karşılık vermek için transfer yapmak zorundayız. Ancak dediğim gibi bunun içinde bütçenin belirlenmesini bekliyoruz. Bütçe belirlenmeden maalesef biz transfere giremeyiz.”

 

 

KARATEKİN: TAŞIMA SUYU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ

Altyapıdan 3 futbolcunun kampa alındığını ifade eden Karatekin, “Alt yapıdan 3 oyuncumuzu devre arası kampımıza aldık. Sezon başında da böyle bir çalışma yapmıştık. Sezon başında kampa aldığımız ve takıma kazandırdığımız oyuncular gibi umut ediyoruz ki Alican, Sezer ve Berkay gibi oyuncularımızı da performanslarını yükseltip takımda görmek istiyoruz. Çalışmaları gerekiyor. En azından bu ortamı ve kampı görmeleri gerekiyor. Bunun da altyapısının olması gerekiyor. Alt yapı olmadan taşıma suyu ile bu değirmen dönmez. Biz bunun bilincindeyiz. Bu anlamda oyuncularımıza da büyük görev düşüyor. Bu çalışma ile önümüzdeki dönemlerde de yine altyapıdan çocuklarımızı takıma kazandırmak istiyoruz. Çalışmalarından son derece memnunuz. Hocamızda kendilerine şans veriyor. Bizde kamp sonun da iyi bir değerlendirmesini yapacağız.” Şeklinde konuştu.

 

ANTALYA’DAN DA DESTEK İSTEDİ

Kentin tek bir takımının olduğunu ve herkesin sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Karatekin şunları ifade etti: “Göreve geldiğim günden itibaren ben hep şunu söyledim. Vanspor taraftarı gerçekten çok büyük bir taraftardır. Uzun yıllar futbolculuk dönemimde ve daha sonra hocalık dönemimde ben buna şahit oldum. 3 şampiyonluk yaşadım. Ben o dönemlerde hep taraftardan destek istedim. Çünkü bu iş gerçek anlamda taraftar desteği, maddiyat ve birlik beraberlik ile oluyor. Sonuçta biz Vansporluyuz, Vanlıyız. Basınıyla taraftarıyla herkes ile alınan yükü beraber paylaşmak ve hedefe ulaşmaktır. Her zaman taraftarlara, işadamlarına, mülki amirlere, milletvekillerine herkes iş düşüyor. Herkesin destek olmasını her zaman dile getireceğiz. Ben burada oldukça da bunu dillendireceğiz. Çünkü birlik olmazsa başarılı kolay gelmez.”

 

 

KARATEKİN: VANSPOR HEPİMİZİN, SAHİP ÇIKMALIYIZ

Antalya’daki Vanlıların kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen Karatekin, herkesi takıma sahip çıkmaya davet etti. Karatekin son olarak, “Biz Antalya’ya geldikten sonra 3 Vanlı hemşerimiz bizleri ziyaret ettiler. Buda bizler çok mutlu etmiştir. Bizde en kısa zamanda Antalya Van Vakfına giderek kendilerini ziyaret etmek istiyoruz. Kendilerinden destek isteyeceğiz. Burada büyük işadamlarımız var. Biz burada yalnız olmadığımız onların sayesinden görmüş olduk. İlk maçı evimizde Manavgat’a karşı oynayacağız. Bundan sonra basit maç diye bir şey yoktur. Her takım güçlenip gelecektir. Biz ilk yarıda içerde iyi bir performans sergilemedik. Evimizde ilk maçı aldıktan sonra ilk 5’in içinde olacağımızı düşünüyorum. Bunun içinde transfere ihtiyacımız var. Mevcut kadroyu da korumak istiyoruz. Ancak bunlar içinde maddiyata ihtiyaç var. Vanspor hepimizin, sahip çıkmalıyız.”


ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL / ANTALYA

Editör: TE Bilisim