Brezilya'da düzenlenecek olan 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için dün ringe çıkan Adem Kılıçcı, hem şampiyonluk kemerini hem de Brezilya biletini kaptı.

TARİH YAZDI

F.Bahçe Kulübü'nün sporcusu olan Adem, Ceferağa Spor Salonu'nda yapılan final mücadelesinde 75 kiloda Rus Artem Cheboratev'le karşılaştı. İkinci ayak maçında yendiği rakibine 8 raundluk final maçında da üstünlük sağlayan milli boksör, toplam dört turnuvadan oluşan organizasyonu 4'te 4 yaparak ilk sırada tamamladı.

Şampiyonluk kemerini beline dolayan Adem, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmayı da garantiledi. Adem, üst üste 3. kez olimpiyatlara giden ilk Türk boksör olarak tarih yazdı.

BAKAN AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'TAN JET TEBRİK

Üst üste 3. kez olimpiyatlara gitme hakkı kazanan Adem, bu başarıyı gösteren ilk Türk boksör olma unvanını da elde etti. Caferağa'daki organizasyonu; Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu da izledi.
Final maçından sonra ringe çıkan Baykan, Gözgeç ve Uslu, sonucun açıklanmasının ardından şampiyonluk kemerini takan Kılıçcı'yı tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da milli boksörü telefonla arayarak, başarısından dolayı kutladı.

Editör: TE Bilisim