Ocak ayı transfer döneminin hızlı kulüplerinden Beşiktaş'ın talip olduğu Chelsea'nin Mısırlı oyuncusu Muhammed Salah'a İtalyan kulüplerinden Roma da talip oldu. "Mourinho onu bırakacak mı?", "Beşiktaş ile Chelsea arasında özel anlaşma mı var?" gibi soruların baş sebebi olan 23 yaşındaki Mısırlı için Rudy Garcia'nın istekli olduğu ancak Fransız teknik adamın ilk hedefinin Shakhtar Donetsk'li Luiz Adriano olduğu belirtildi.

İtalyan gazetelerinden Corriere dello Sport'un haberine göre; Roma, Muhammed Salah'ı 18 aylığına 1 milyon euro bedelle kiralamak istiyor. Oyuncunun satın alma opsiyonu da Roma da kalacak ve bu bedel 17 milyon euro olacak...

Ancak hem Salah'ın hem de Luiz Adriano'nun Avrupa Birliği pasaportlarının olmaması Roma'nın ara transfer döneminde bu oyunculardan sadece bir tanesini almasına imkan veriyor ve Rudy Garcia'nın ilk hedefinde 27 yaşındaki forvet Adriano var.

Ukraya'nın Donetsk kentindeki iç savaşın uzun zamandır hala sonlanmamış olması ve haftaiçi şehirdeki bir otobüs durağına bir top mermisi düşmesi sonucu 13 kişinin hayatını yitirmesi, oyuncunun ülkeden ayrılma olasılığını artırdı. Shakhtar'ın, Adriano için 10 milyon euro civarında bir bonservis bedeli istemesi bekleniyor. Brezilyalı forvetin sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor. Dolayısıyla Roma 10 milyon eurodan daha az bir rakama Adriano'yu kadrosuna katabilir.

Adriano forvet, Salah ise sol ve sağ kanatlarda görev yapıyor.

Editör: TE Bilisim